"Jag tog med mig min son på semester och lät honom hoppa över två skoldagar, så skolan gav mig böter"

av sofia

14 Februari 2023

"Jag tog med mig min son på semester och lät honom hoppa över två skoldagar, så skolan gav mig böter"
Advertisement

Att gå i skolan är mycket viktigt för varje barn eller tonåring, inte bara för att det är en möjlighet att lära sig nya saker, utan också för att umgås med kamrater och få livserfarenheter. Det finns fall där du dock behöver en stunds paus och kanske åker bort med dina föräldrar på semester.

Detta är exakt vad pappan som står i centrum för denna historia hade valt att göra, synd bara att han inte kunde organisera sig bättre tidsmässigt och att hans son missade fler skoldagar än vad det var tänkt. En omständighet som kostade mannen dyra böter. Men låt oss förklara närmare vad det var som hände.

via The Sun

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Steven Doherty är en 44-årig pappa som bor i Salford, Manchester med sin familj som bland annat beståd av hans 13-årige son Alfie. Allt detta hända på grund av pojken och skolan han gick på, St Ambrose Barlow RC High School. Vi är alla väl medvetna om att varje skola stänger i samband med särskilda högtider såsom jul eller påsk. En stund för barnen och föräldrarna att ta vara på för att ta lite semester och detta var precis vad familjen Doherty hade beslutat att göra.

Pappa Steven sa att han hade organiserat allt inför påskhelgen och beräknat dagarna utifrån datumen då skolan som hans son gick på skulle vara stängd, för att se till att han inte missade lektionerna. Tyvärr gjorde han ett misstag och semestern varade längre än lovet, vilket resulterade i att killen missade två skoldagar. Detta accepterades inte av skolans ledning, eftersom det ansågs vara omotiverad frånvaro, och för vilken Steven fick böter på 240 pund.

Mannen, även om han inte ansåg att det var korrekt, kunde inte göra annat än att acceptera böterna och betala omedelbart. Hela situationen gjorde honom dock väldigt förargad och så fort han kunde valde han att "hämnas".

Advertisement
Pixnio - Not the actual photo

Pixnio - Not the actual photo

"Strax efter det att jag fått böter gick min sons lärare på strejk - berättar pappan - i det ögonblicket bestämde jag mig för att uttrycka min besvikelse över det tidigare beteendet de haft mot mig. Jag skickade honom ett mycket underhållande brev där jag påminde honom om historien där jag hade varit huvudpersonen, och böterna hade jag fått betala för att min son omotiverat hade hoppat över flera timmars lektioner. Om de nu ansåg att hans utbildning var så viktig - fortsatte han - varför dök de inte upp i klassrummet? Även deras strejk var väl en omotiverad frånvaro?.

Det var därför Steven bestämde sig för att ge dem "böter" och bad om 120 pund från varje frånvarande lärare. Hans bot var självklart symbolisk för att tydliggöra hur överdriven skolan hade varit och att de kunde ha visat mer förståelse angående misstaget han gjort när han planerat sin semester, vilket han tydligt hade förklarat för dem flera gånger.

Tycker du att han överdrev eller var hans revansch på något sätt motiverad?

Advertisement