Reaktionen hos en man som återigen möter sin biologiska mamma igen efter 58 år

av sofia

16 Februari 2023

Reaktionen hos en man som återigen möter sin biologiska mamma igen efter 58 år
Advertisement

Många människor är medvetna om att de har blivit adopterade, men deras kärlek till föräldrarna som uppfostrat dem är inte olik den hos ett biologiskt barn. Det kan dock hända att man efter ett tag kan uppfatta behovet av att ta reda på mer om sina biologiska rötter, om än bara för att lära känna sig själv lite bättre.

Det var därför som den 58-åriga engelska mannen Timothy Welch, efter att ha förlorat sina adoptivföräldrar, bestämde sig för att leta efter sin biologiska mamma. Kvinnan hade placerat honom på en institution för mammor och barn på 1960-talet när Timothy bara var sex veckor gammal.

via BBC

Advertisement

❤️Battersea Park by the river 🌞

Pubblicato da Timothy Welch su Sabato 21 gennaio 2023

På den tiden var June Mary Phelps – vilket är kvinnans namn – bara 18 år gammal. Lilla Timothy adopterades av ett par exemplariska föräldrar från London som inte saknade något. Faktum är att när hans studier väl var klara påbörjade Timothy sin karriär som lärare: "Jag kan faktiskt säga att jag hade ett fullständigt och lyckligt liv med mina adoptivföräldrar. Tyvärr gick de båda bort, så jag kände ett behov av att hitta min biologiska mamma ", förklarar han.

Saknaden av hans föräldrar skakade om honom, så pass mycket att han vände sig till en terapeut. Terapeuten förklarade att det är ett vanligt beteende hos adopterade barn att vilja hitta sina biologiska rötter efter en förlust, eftersom vi alla vill känna samhörighet. "Som adoptivbarn tenderar man att tänka på sin ursprungsfamilj, men man agerar inte alltid. Under åren har jag ifrågasatt min identitet, jag har ifrågasatt vem jag är, jag har märkt att jag har några personlighetsdrag som är väldigt annorlunda än min adoptivfamiljs”, sa Timothy.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Så Timothy påbörjade sin forskning och hittade mycket gamla familjefoton som avslöjade platsen där han adopterades. Med denna lilla men användbara information vände han sig till webbforskning, med fokus på sociala medier. På nätet hittade han en Facebook-grupp tillägnad barn födda i den anläggning som han hade lämnats på och för att gå med var 58-åringen tvungen att förklara sin historia. När Timothy godkändes för att gå med i gruppen lyckades han hitta en kopia av sitt födelsebevis, som innehöll hans mammas fullständiga namn, födelsedatum och födelseort.

Med hjälp av dessa mycket viktiga uppgifter kunde Timothy spåra sin biologiska familj och upptäckte att han hade några halvsyskon. Nio månader efter att ha startat sin forskning fick mannen chansen att krama om sin mamma igen: "Det var första gången jag kunde se mig själv i min mammas ögon. Det var känsloladdat och naturligt. Vi pratade om många saker, men det jag gillade mest var att titta på henne och förstå hur hon är som person," förklarar han.

En fantastisk berättelse som visar oss hur mycket kärleken mellan en son och hans mamma lyckas förbli stark även efter många årtionden och kilometer, håller du med?

Advertisement