Hon vägrar lämna sin sittplats på planet åt en mamma: "Hon ville sitta med sin son, men jag sa nej"

av sofia

09 Februari 2023

Hon vägrar lämna sin sittplats på planet åt en mamma: "Hon ville sitta med sin son, men jag sa nej"
Advertisement

Att resa är något av det vackraste du kan göra i livet, du upptäcker nya platser, du möter nya människor, du berikar dig själv både kulturellt och mänskligt. För att allt ska gå smidigt och för att det inte ska uppstå problem både under resan och under vistelsen är det nödvändigt att organisera sig på bästa möjliga sätt. Till exempel när du reser med flyg och har barn med dig är det en bra idé att passa på att boka platser i tid, för att inte behöva sitta långt ifrån varandra. Det finns dock människor som inte tänker på det och först när de är på planet inser de att de kommer att vara långt ifrån sina nära och kära.

Det är vid den tidpunkten som en begäran om platsbyte kommer, en fråga som nu börjar bli sedvanlig och som har väckt en hel del kontroverser. Historien vi ska berätta är ett exempel på detta, men i det här fallet, och i motsats till vad som brukar hända, vägrade den unga huvudpersonen och fick fullt stöd från webbanvändarna. Låt oss tillsammans ta reda på orsakerna till att hon sa nej.

via @surya_garg/Tik Tok

@surya_garg/Tik Tok

@surya_garg/Tik Tok

Surya Garg är en amerikansk tjej som delade en video på sitt Tik Tok-konto där hon berättar om en situation som hon hamnade i under en flygning, vilket gjorde att hon blev rasande. Den unga kvinnan sa att hon bokat sin biljett mycket i förväg och betalat mer för att försäkra sig om att ha en plats vid fönstret, men när hon väl kom ombord bad en kvinna henne att flytta på sig för att kunna vara med sin son.

"Även jag och min familj har frågat någon om det när jag var liten - sa den unga kvinnan i klippet - men det här fallet var annorlunda. Kvinnans son var inte liten, han var 17 år, praktiskt taget vuxen, och kunde lätt resa utan mamma vid sin sida. Hade han varit liten hade jag aldrig sagt nej, men det verkade inte rätt att ge upp det jag betalat extra för enbart på grund av deras bristande organisation”.

Advertisement
@surya_garg/Tik Tok

@surya_garg/Tik Tok

Brist på planering är enligt Surya den enda förklaringen som kan ges till saken. Det var därför hon bestämde sig för att vägra och stanna på fönsterplatsen. Visst bör man vara artig mot andra och visst kan man lämna sin sittplats utan att krångla alltför mycket, men att inte tänka på det när man bokar och kliva på planet med övertygelsen om att någon skulle ha flyttat på sig är verkligen inte ett okej beteende.

"När jag svarade nej tittade mamman på mig med ett äcklat ansikte - fortsatte passageraren att berätta - och under hela resan muttrade hon ovänliga fraser mot mig. Är det jag som gjort fel?". En fråga som många har svarat på med stöttande ord.

@surya_garg/Tik Tok

@surya_garg/Tik Tok

"Nej, du gjorde inte fel" - detta var det enhälliga svaret i kommentarerna som visade att vår huvudperson hade rätt. Den mamman kunde trots allt ha frågat någon annan, eller bokat flyget i förväg för att ta de platser hon ansåg vara lämpligast, eller helt enkelt kunnat undvika att fråga, eftersom sonen inte var liten.

Skulle du ha gjort detsamma om du varit i hennes situation?

Advertisement