Hon går upp klockan 6:30 för att sminka sig och följa sin son till skolan: "Jag vill inte se sjaskig ut som de andra mammorna"

av sofia

20 Februari 2023

Hon går upp klockan 6:30 för att sminka sig och följa sin son till skolan: "Jag vill inte se sjaskig ut som de andra mammorna"
Advertisement

Många kvinnor skulle vilja känna sig vackra som prinsessor och ägna sin fritid åt att shoppa och ta hand om sina kroppar, men verkligheten tillåter dem inte alltid att göra detta. Orsakerna kan vara de mest olikartade, men ofta är det rutin, arbete och framför allt när man skaffar barn som man tvingas ändra sina prioriteringar. Det är därför ingen slump att många mammor slutar ta hand om sig själva med tiden och slutar klä sig eller sminka sig oklanderligt varje gång de lämnar huset. Sedan finns det kvinnor som trots att de har barn föredrar att göra några extra "uppoffringar" för att alltid framstå som perfekta och huvudpersonen i dagens berättelse är just en sådan människa.

Advertisement

Sunny Andrea är en 39-årig glammamma, men vad exakt betyder "glammamma"? Tja, hon är helt enkelt en mamma som, trots att hon har två söner på 7 och 2 år, alltid är väldigt uppmärksam på sitt utseende. Oavsett hur lång eller kort hennes rutin är, väljer hon att varje morgon vakna klockan 06:30 för att välja ut sina bästa kläder och för att lägga en perfekt makeup innan hon tar barnen till skolan. Sunny är mycket kritisk till de mammor som tydligt har slutat ta hand om sig själva och som varje morgon lämnar sina barn i skolan i mjukiskläder och ser ovårdade ut. Inte för att jag vill övertala dem att ändra på sig, men jag fattar bara inte hur de kan må bra i sneakers och en oversize tröja.

På vissa sätt skulle man kunna förstå Sunnys synvinkel: "Jag tror att sättet du klär dig på och hur du ser ut skickar ett viktigt budskap till människorna runt omkring dig, och att se bra ut när jag lämnar mina barn vid skolans ingång ger mig den push jag behöver för att börja min dag" säger Sunny.

Advertisement

En sak som är säker är att hennes resonemang främst fungerar på grund av det samhälle vi lever i, som är starkt fokuserat på utseendet. Dessutom jobbar Sunny deltid som modell och är gift med den 54-årige entreprenören Danny Andrea. Denna mamma har därför mycket fritid och massor av pengar för att kunna ta hand om sig själv och sin image. Tydligen delas denna passion för kläder och smink också med hennes man: "Danny älskar att skämma bort mig med kläder och smink i present, han ger mig komplimangerar för min stil och mitt utseende och är glad över allt det som gör mig glad. Han har en förmåga att välja kläder och skor som passar mig, och han går och handlar med mig."

Kort sagt känner sig Sunny alltid väldigt förvirrad när hon ser alla dessa "försummade mammor" medan hon följer sin 7-årige son till skolan. Vad tycker du?

Advertisement