En elev beter sig illa och får inte tillstånd att komma till skolan av sin fröken: "Jag vill bara studera"

av sofia

03 Mars 2023

En elev beter sig illa och får inte tillstånd att komma till skolan av sin fröken: "Jag vill bara studera"
Advertisement

Skolan spelar en grundläggande roll i en människas uppväxt. Det är platsen där man börjar umgås med andra, det är den första kontakten med omvärlden och platsen där man redan från tidig ålder får uppleva många saker. Därför har varje barn rätt att få ut det mesta av detta ögonblick av sitt liv, som aldrig kommer tillbaka.

Tyvärr väntar problemen alltid runt hörnet och ibland räcker det med ett litet misstag för att situationen ska förändras. Vilket hände i historien vi nu vill berätta om, där ett barn blev avstängt från skolan han gick på på grund av sitt påstådda negativa beteende. Varför definierar vi det så här? För hans mamma har fortfarande inte fått en förklaring angående vad som har hänt. Låt oss förklara närmare.

via Scarlett Rios/Twitter

Advertisement

Berättelsen blev känd för allmänheten på twitter tack vare ett inlägg på Scarlett Paola Ríos profil, mamma till Juan Ángel. Kvinnan bestämde sig för att dela historien eftersom, enligt vad hon berättar, skulle åtgärderna mot hennes son ha varit orättvisa.

Den lille pojken skulle ha blivit avstängd från skolan för sitt "stygga" beteende, alltså inte för något allvarligt, vilket framgår av meddelandet på skylten som Ángel håller i sina händer, medan han poserar på ett protestfoto framför grundskolan. "Jag skulle vilja plugga! Läraren och rektorn Margarita vill inte att jag ska komma tillbaka till skolan eftersom jag betedde mig illa" - lyder meddelandet.

Scarlett, irriterad över detta beslut och inte nöjd med det faktum att hennes son inte längre kunde studera, bestämde sig för att undersöka saken och skickade ett formellt brev till skolan. Hon begär en förklaring för att bättre förstå situationen och vidta åtgärder med sin son för att få honom att förstå vad han gjort fel.

Advertisement

"Jag skickade det här brevet till rektorn, men hon vägrade ge mig ett ordentligt svar" - skriver mamman. Anledningen till att Scarlett, som anser att det är en kränkning av hennes sons rätt till utbildning, har bestämt sig för att inte sluta och driva saken vidare och även sprida denna historia genom sin sons protestfoto.

En olycklig situation som blockerade lilla Ángel i hans studier, åtminstone ett tag. Detta är inte rättvist, men om det stämmer att barnet har betett sig så illa, vore det korrekt att i detalj förklara för mamman vad som har hänt för att hon ska kunna agera.

Vi är mycket väl medvetna om att ett barns uppfostran först och främst sker inom hemmet, men för att en förälder ska kunna lyckas är det även bra om lärarna ingriper, ifall de upptäcker något konstigt i klassrummet. Vad tycker du om allt detta?

Advertisement