Han skickar pengar till sin mamma för att bygga ett hus, men hon köper en bil till sin andra son: "Jag känner mig bedragen"

av sofia

04 Februari 2023

Han skickar pengar till sin mamma för att bygga ett hus, men hon köper en bil till sin andra son: "Jag känner mig bedragen"
Advertisement

Det sägs ofta att familjemedlemmar, föräldrar, bröder och systrar är de mest betrodda människorna, de som aldrig någonsin skulle förråda oss och som skulle göra vad som helst för att få oss att må bra. Tyvärr är det inte alltid så i verkligheten och det finns fall där det är just de som står en närmast som gör en djupt besviken.

Oavsett om det är på grund av det djupa bandet man har med dessa familjemedlemmar eller bara för själva gesten spelar det ingen roll, men det som gör dig förbittrad är tanken på att inte längre känna dig trygg med dem. Något som den unge mannen som är huvudpersonen i denna berättelse tyvärr tvingades upplev. Låt oss ta reda på de bakomliggande orsakerna tillsammans.

via @hectorramirez731/Tik Tok

Advertisement
@hectorramirez731/Tik Tok

@hectorramirez731/Tik Tok

Känd på webben under användarnamnet El Etor, la den här mannen upp ett kort klipp på Tik Tok där han pratade om hur ledsen han var över en gest som hans mamma hade gjort. Efter att ha flyttat från Mexiko till USA på jakt efter pengar och arbete, berättar vår huvudperson att han alltid har skickat pengar till sin familj för att hjälpa dem att leva bättre. En av de sista gångerna han gjorde det bad han till och med sin mamma om en specifik sak, som hon dock tyvärr inte gjorde.

"Jag är väldigt ledsen - står det i klippet - för jag skickade 100 000 pesos till min mamma och bad henne börja jobba på mitt hus och hon berättade att hon hade gett 70 000 till min bror för att han skulle köpa en ny bil". Något som sårade honom djupt och fick honom att må dåligt.

Det är alltid trevligt att höra att ett barn gör sitt yttersta för sina föräldrar, för att se till att de har allt det de behöver och ger dem tillbaka den kärlek de har fått, men det är också sant att föräldrar inte ska känna sig berättigade att fatta beslut enbart baserade på deras tankar och utan att ta hänsyn till andra människors känslor, speciellt när barn väl kommit in i vuxen ålder. Den här mamman tyckte tydligen inte att det var nödvändigt att prata med sin son innan hon tog de flesta av pengarna som skickats till henne och gav dem till sin andra son. Naturligtvis sa hans bror att så fort han hade möjlighet skulle han lämna tillbaka pengarna, men det är gesten som gör en besviken.

Advertisement
@hectorramirez731/Tik Tok

@hectorramirez731/Tik Tok

Kvinnan försökte visserligen tillgodose ett behov hos sin andra son och försökte hjälpa honom så gott hon kunde, men vår huvudperson hade skickat pengarna för ett mycket specifikt syfte. Det är därför det hade varit schysst att ringa honom och fråga honom om det var okej att låna ut pengarna innan hon faktiskt gjorde det. Om hon hade gjort det skulle han inte ha blivit besviken och skulle heller inte ha förlorat förtroendet för sin mamma.

De miljontals användare som såg videon sa att de var lika chockade som mannen och höll med honom samt rådde honom att klippa kontakten med sin familj. Andra var dock något mer förstående och tyckte att han skulle prata med dem båda innan han fattade ett förhastat beslut.

Tycker du att han är överdriven som tog illa upp eller har han rätt i att mamman borde ha agerat annorlunda?

Advertisement