De lärde känna varandra som barn samt växte upp tillsammans och idag firar de 64-års äktenskap

av sofia

12 Februari 2023

De lärde känna varandra som barn samt växte upp tillsammans och idag firar de 64-års äktenskap
Advertisement

Varje kärlekshistoria är speciell, men det finns några väldigt speciella som har varat en hel livstid, bokstavligen. Detta är fallet med Joel och Carolyn LaPray, ett gift par som växte upp sida vid sida redan från tidig ålder. Deras föräldrar var faktiskt vänner och grannar i en liten stad i västra Idaho, i USA. Eftersom de var praktiskt taget lika gamla började de genast leka tillsammans. De var så söta tillsammans att deras föräldrar bestämde sig för att föreviga ögonblicket med ett foto. Än idag, 82 år senare, visar makarna fortfarande stolt upp den bilden för att berätta om sin mycket långa kärlekshistoria.

via Abc17news

YouTube - East Idaho News

YouTube - East Idaho News

Under en period levde de två barndomsvännerna åtskilda, men efter några år flyttade båda familjerna till Logan i Utah. Vid det här laget var Joel och Carolyn tonåringar: "Vi gjorde inte många saker tillsammans: hon var en tjej med typiskt kvinnliga intressen och jag var en pojke med klassiska manliga intressen. Men vi var alltid trevliga mot varandra och pratade ibland "  berättar Joel.

Därför bad han faktiskt Carolyn att följa med honom till Military Ball, där han inså att hon var kvinnan i hans liv: "Jag förstod det i det exakta ögonblicket. Jag sa till mina vänner:" Vet ni vad? Jag gillar den där tjejen. Jag ska gifta mig med henne en dag.” Och här är vi”, berättar Joel.

Advertisement
YouTube - East Idaho News

YouTube - East Idaho News

Det var dock inte samma sak för Carolyn: "Joel lyckades inte säga mer än tre ord på hela kvällen, det var svårt för mig att förstå att han var mannen i mitt liv!", säger hon skämtsamt. Från den kvällen började Joel dock uppvakta henne som en sann gentleman och mot slutet av gymnasiet blev de två ett stadigt par. De gifte sig strax efter examen då Joel var 19 och Carolyn var 18.

Paret har varit lyckligt gifta i 64 år och har under den långa perioden fått 6 barn, 25 barnbarn och mer än 30 barnbarnsbarn: "Vi slutade räkna dem!" säger Joel skämtsamt. Men vad är hemligheten med en sådan bestående relation? Joel tvivlar inte en sekund: "Att kompromissa. Var och en av oss har olika åsikter, vi kompromissar, vi gör som hon vill", svarade han och skrattade. "Detta gör mig glad," tillade Carolyn med ett leende. Ironi, ömsesidig respekt och massor av kärlek: en sällsynt kombination i ett par, men - när vi ser Joel och Carolyn - inser vi att den helt klart är effektiv.

Advertisement