En 81-årig kvinna förälskar sig i en 45-årig man som hon träffade på nätet och nu är de lyckligt gifta

sofia

02 Augusti 2021

En 81-årig kvinna förälskar sig i en 45-årig man som hon träffade på nätet och nu är de lyckligt gifta
Advertisement

Det finns de som tror att kärleken inte har någon åldersgräns och de som istället sätter gränser för sig själva genom att bestämma sig för att det vid en viss tidpunkt är dags att ge upp hoppet. Men före eller efter 50 års ålder kommer kärleken oundvikligen att komma och vända upp och ner på livet för var och en av oss när vi kanske minst anar det. Kärlek och känslor har alltid präglat människan, som etablerar förhållanden och skapar relationer med människorna runt omkring sig. Det som förändras är dock sättet att uppfatta kärlek vid 20 snarare än vid 50, baserat på egna erfarenheter och på den mognad som präglar varje individ. Idag ska vi prata om ett par som verkligen visar oss att kärleken är blind...

via Youtube / This Morning

Advertisement

Kärleken kommer när du minst anar det...

Kärleken kommer när du minst anar det...

Facebook / Iris Jones

Det sägs att kärleken inte har någon åldersgräns och när man får höra om den otroliga kärleken vid första ögonkastet mellan Iris Jones och Mohamed Ibriham, verkar det faktiskt som att detta uttalande stämmer. Åldersskillnaden mellan dessa två är stor eftersom Iris, som är av engelskt ursprung, är 81 år och Mohamed, som bor i Egypten, bara är 45 år gammal. En åldersskillnad som dock verkligen inte skrämde kärleksparet.

Förhållandet mellan Iris Jones och Mohamed Ibriham började, som det ofta sker nu för tiden, genom en vänförfrågan på facebook. Efter några meddelanden och många telefonsamtal slog det gnistor mellan dem och Mohamed gjorde snart slag i saken och bad om den äldre kvinnans hand. Inom några timmar var Iris resväska redo för att flytta till Egypten, den tiden det tog henne att lära känna sin pojkväns familj.

Inledningsvis accepterade kvinnans familj inte kärlekshistorien mellan dem, men Iris och Mohamed har alltid försvarat sin kärlek och hävdat hur nära de var. Det rådde ingen brist på fördomar och tankar om att det var ett bekvämlighetsäktenskap för den unga egyptiska mannen. Mohamed svarade på följande sätt på denna kritik i en intervju för lokaltidningen: "Folk tror att jag är med Iris av ekonomiska skäl. När jag hör den här typen av resonemang uppmanar jag folk att tänka med sitt hjärta, för mig finns det ingen mer perfekt kvinna än Iris ".

Facebook / Iris Jones

Facebook / Iris Jones

Kvinnan berättade på This Morning, där Philip Schofield och Holly Willoughby är programledare, om sin passionerade och intensiva romantiska kärlekshistoria med pojkvännen Mohamed Ahmed Ibriham, som slutligen kröntes med ett okonventionellt bröllopsfirande på en KFC-restaurang.

Direkt från staden Sharm El-Sheikh i Egypten formaliserade paret sitt äktenskap genom ett långt utbyte av papper och två underskrifter med digitala fingeravtryck. Slutligen, efter att ha undertecknat alla papper, är kärleksparet redo att stå vid varandras sida tills döden skiljer dem åt. Det var dock inte lätt för Iris, som stötte på vissa språkliga svårigheter: ”Slutligen fick vi papper på att vi var gifta, men allt var skrivet på arabiska och jag kunde inte riktigt förstå vad det stog” medger kvinnan.

För att fira sitt bröllop träffades de sedan på en KFC-restaurang för att äta lunch med kyckling, chips och cocacola och föra de båda de kulinariska kulturerna närmare varandra. En ovanlig lunch för ett par utöver det vanliga.

Advertisement
Facebook / Iris Jones

Facebook / Iris Jones

Nu kämpar Mohamed med sina papper för brittiskt medborgarskap och Iris, under sin intervju, talade personligen till premiärminister Boris Johnson: "Jag hoppas att min man kommer att få medborgarskap så snart som möjligt eftersom det skulle vara en viktig tillgång för landet. Han är en kvalificerad ingenjör och det skulle vara bra för vår ekonomi."

Kort sagt är det verkligen sant att kärleken är blind.

Advertisement