Två hundraåringar firar 75-års äktenskap: "Nyckeln till vår kärlek är att bråka varje dag"

av sofia

21 November 2022

Två hundraåringar firar 75-års äktenskap: "Nyckeln till vår kärlek är att bråka varje dag"
Advertisement

Nuförtiden är det svårt att hitta varaktig kärlek och det är lättare att säga "Kärleken är evig så länge den varar", ändå finns det par i världen som visar att det faktiskt finns en själsfrände. Ett bra exempel? Ett brittiskt par som bor i East Midlands vid namn Josephine och Alfred Waterfield.

Båda två har nyligen fyllt 100 år och har till och med passerat sin sjuttiofemte bröllopsdag: deras kärlek har överskridit tre kvarts sekel och är  "den äldsta" i 121 länder i världen, längre än drottning Elizabeth II:s regeringstid.

via New York Post

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

"Vi träffades på en pub", sa Alfred. "Jag tjänstgjorde som marinsoldat," tillade han. "Hemligheten bakom vårt långvariga äktenskap? Ett bråk om dagen", skrattade Josephine.

"Det är sant", tillade Allen, deras 74-årige son: "Ända sedan jag var liten har de berättat för mig att hemligheten bakom ett lyckligt äktenskap är ett gräl om dagen. Inget allvarligt såklart, bara små bråk. Och eftersom det är allt mer sällsynt att se äktenskap som håller så här länge nuförtiden, tror jag att de verkligen har hittat nyckeln till lycka. Det finns hopp för oss alla", säger han.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Under de följande åren tog Josephine hand om huset och barnen, medan Alfred specialiserade sig som stålarbetare. Hittills bor de två tillsammans i ett äldreboende och - med anledning av den speciella bröllopsdagen och hundraårsdagen - kom deras yngste son Brian för att besöka dem från Perth, Australien, för att fira den extraordinära händelsen med sin familj.

"Vi har alltid föreställt oss denna vackra fest för dem och hittade en stund som passade alla", kommenterade Brian. "Jag kom från Australien med min fru och mina barn bara för att fira mina underbara föräldrars kärlek och hängivenhet. Det var en fantastisk stund som de verkligen njöt av. Utöver oss var det väldigt många vänner och släktingar som tog ledigt från jobbet för att hylla det mest långlivade paret de känner. De är ett föredöme för oss alla", avslutade han.

Vi hoppas att de fortfarande kommer att kunna njuta av varandras sällskap och vi tackar dem för tipset.

Advertisement