Ett brittiskt par firar sin 81:a bröllopsdag: han är 102 år gammal och hon är 100

av Titti Carlberg

19 Januari 2022

Ett brittiskt par firar sin 81:a bröllopsdag: han är 102 år gammal och hon är 100
Advertisement

Existerar äkta kärlek - den som varar för evigt? - tydligen ja, och den består inte bara av rosor och blommor eller av exklusivt spännande ögonblick. Att vara tillsammans och älska varandra hela livet innebär även att vara nära varandra i tider av nöd och under svåra perioder i tillvaron. Ron och Joyce har klarat det och i januari 2022 firade de sin 81:a bröllopsdag: ett rekord som kröner dem som Storbritanniens mest äkta par. Det är inte alla i den åldern  - Ron är 102 år och Joyce är 100 - som har nått den milstolpen. Det otroliga rekordet noterades också "i de övre våningarna", så pass att Drottningen skickade ett brev till paret med sina varmaste lyckönskningar.

via BBC

Advertisement

Ron and Joyce Bond celebrated their 81st wedding anniversary on January 4, which earned them the title of Britain's...

Pubblicato da The Ethel su Giovedì 13 gennaio 2022

Idag kan det kännas som ett ouppnåeligt mål, men hoppet är det sista som dör. Ron och Joyce gifte sig 1941, mitt under andra världskriget, när Ron var 21 och Joyce bara 19. Deras äktenskap var resultatet av "kärlek vid första ögonkastet". Ron deltog aktivt i kriget och idag kan han betraktas som en överlevare från den eran: "Ibland har det varit tufft men vi har löst det tillsammans. Vi tar hand om varandra" säger maken. De har två barn, Bill och Eileen.

För att vara ärlig, förväntade de sig inte att nå en sån här milstolpe tillsammans. "Vi vet att vi har haft tur" säger Joyce, och lägger till att "ingen av dem är chef"" i deras förhållande. Men när de gifte sig, vid den tiden, skulle ingen någonsin satsa en krona på att deras äktenskap skulle hålla. Ron och Joyce bevisade dock motsatsen.

Advertisement

Drottning Elisabeth skickade ett brev till dem, för deras förra bröllopsdag, den åttionde, och gratulerade dem till den vackra milstolpen. "Vad underbart det är att få höra om er åttioåriga bröllopsdag den 4:e januari 2021. Jag hoppas att ni njuter av detta underbara tillfälle".

Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Hur många av er skulle vilja nå detta rekord?

Advertisement