De hittar en övergiven hund med en hjärtskärande lapp: "Älska mig, min matte är hemlös och kan inte försörja mig"

av sofia

30 Januari 2023

De hittar en övergiven hund med en hjärtskärande lapp: "Älska mig, min matte är hemlös och kan inte försörja mig"
Advertisement

Den som väljer att ha en hund i sitt liv skulle aldrig vilja skiljas från den vad som än händer. Tyvärr finns det dock allt oftare situationer där ekonomiska svårigheter hindrar någon från att ta hand om ett husdjur på ett värdigt sätt, vilket ofta leder till att djuret överges. Det vi pratar om idag skulle kunna vara ett klassiskt fall av övergivande av djur, om det inte vore för en liten detalj och för det lyckliga slutet som den här historien lyckligtvis fick. Men låt oss se i detalj vad som hände.

via Facebook / McKameyAnimalCenter

Advertisement

Lilo är en stor hund som hittades av några volontärer från McKamey Animal Center i Tennessee (USA) och som kunde betraktas som ännu ett fall av övergivande av husdjur, liknande många andra, om det inte var för en liten detalj: hunden hade fortfarande ett koppel och framför allt en lapp som satt fäst vid det. Lappen var handskriven och de skrivna orden gick rakt in i hjärtat på volontärerna:

"Jag heter Lillo. Snälla älska mig. Min mamma kan inte behålla mig, hon är hemlös med 2 barn. Hon gjorde sitt bästa men hon kan inte hjälpa mig. Jag kostar för mycket för henne. Hon älskar verkligen mig och jag är en fantastisk hund, som älskar omtanke. Snälla skada mig inte."

En annan viktig punkt på lappen var: "Snälla ändra inte mitt namn."

Advertisement

Djurhemmets personal blev väldigt rörda av den lappen, så pass mycket att de bestämde sig för att publicera den på Facebook, tillsammans med bilden på hunden, för att låta kvinnan få veta att hennes hund mådde bra:

"Vi är så ledsna att du var tvungen att ta beslutet att lämna Lilo. Vi vet att många människor kämpar för att ta hand om sina husdjur. Vi vet hur svårt det måste vara att ge upp ett husdjur som du älskade så mycket på grund av att du inte kan ge det den omsorg det behöver. Vi förstår. Vi vill att du ska veta att hon är säker och att vi kommer att ta största möjliga hand om henne", skrev djurhemmet på sin sida. "Hon kommer att älskas av vår personal och volontärer, vi kommer att behålla hennes namn och lovar att vi kommer att göra vårt bästa för att hitta ett underbart nytt hem för henne. Men om du läser det här, hoppas vi att du kommer att kliva fram för att ta tillbaka henne. Vi kommer att hjälpa dig med allt det du behöver för att ta hand om henne. Lilo saknar dig definitivt väldigt mycket och vi skulle helst av allt vilja se henne återvända till den familj hon älskar. Hur som helst bör du veta att vi förstår dig, vi kommer inte att döma dig. Vi är här för att hjälpa dig på alla tänkbara sätt", slutar det långa meddelandet från djurhemmet.

We have an incredible update about Lilo to share with you all....her owner has been found! While we can't share a lot...

Pubblicato da McKamey Animal Center su Mercoledì 25 gennaio 2023

Sociala medier har återigen visat sig vara ett kraftfullt verktyg för att komma samman, med tanke på att Lilos matte har spårats. Ägaren och hunden kunde äntligen få krama om varandra igen och volontärerna på djurhemmet lovade att erbjuda all nödvändig hjälp till kvinnan, så att Lilo skulle kunna bo hos henne. Tyvärr har inte alla berättelser som Lilos ett lyckligt slut, men vi är väldigt glada över att denna lilla hund fick återvända till sin familj.

Advertisement