Hon dödförklaras i 15 minuter och hävdar att hon varit i paradiset: "Det fanns berg, sjöar och människor"

av sofia

29 Januari 2023

Hon dödförklaras i 15 minuter och hävdar att hon varit i paradiset: "Det fanns berg, sjöar och människor"
Advertisement

Tro är en mycket personlig fråga: det finns de som blint tror på en överlägsen varelse, Gud, och litar på evigt liv i livet efter detta, och de som mycket cyniskt tror att allt är en illusion. Även inför "mirakel" finns det de som alltid intar en mycket cynisk inställning, eftersom de inte tror att liknande situationer skulle kunna inträffa i verkligheten. Och ändå finns det de som svär att de har sett paradiset och kan berätta inte bara vilken känsla de kände utan också vad de såg. Oavsett om det var verkligt eller inte, för personen som hade denna övernaturliga upplevelse var det definitivt verkligt. Låt oss kika närmare på den här historien.

via Youtube / NDE Diary

Advertisement
Youtube / NDE Diary

Youtube / NDE Diary

Den 6:e maj 2001 förklarades Dr. Lynda Kramer "kliniskt död" i 15 minuter innan hon återhämtade sig från denna plötsliga upplevelse. Lynda är inte den första personen som rapporterar att hon sett något under dessa ödesdigra 15 minuter, vilket sprider hopp hos många troende som blir allt mer övertygade om att de har placerat sin tro i rätt händer. Under dessa 15 minuter påstod kvinnan ha varit i himlen under en längre period, det vill säga 5 år. Så kändes det, eftersom "tiden inte fanns" på den där gudomliga platsen. Kvinnan föreställde sig att hon kunde resa mellan 4 och 9 km i timmen i verkligheten och använde denna referens för att beräkna tiden i livet efter detta.

Men vad finns i himlen? Vad såg Kramer?

Advertisement
Unsplash / Not the actual photo

Unsplash / Not the actual photo

"Det fanns en enorm bergskedja bakom där jag var. Jag kunde se byggnader med skyskrapor. Dubai i jämförelse är som ett gäng små miniatyrhyddor. Jag såg sjöar, jag kunde njuta av fantastiska utsikter", säger hon när hon väl "återvände" till de levande. Till de som undrar är svaret "ja", enligt kvinnan fanns det även andra människor i Paradiset: "Jag kunde interagera med andra människor, prata med dem och till och med bli dem".

Naturligtvis är det hela väldigt subjektivt och var och en av oss är fri att tro eller inte tro på vittnesmålen från de som påstår sig ha sett ljuset, Gud, himlen eller till och med helvetet. Vad tycker du om den här typen av vittnesmål?

Advertisement