En pojke sover varje natt med sin lilla hund som till slut räddar hans liv

av sofia

01 Mars 2023

En pojke sover varje natt med sin lilla hund som till slut räddar hans liv
Advertisement

Bandet mellan en hund och en människa är något speciellt och oupplösligt, men när denna vänskap uppstår mellan en valp och ett barn blir det något unikt. Ett utmärkt exempel på detta är Daisy, en väldigt söt 2-årig rottweiler som älskar att leka på dagarna, älskar sin mat, men det hon älskar mest är att sova med sin oskiljaktiga lille mänskliga vän.

Varje kväll, klockan 20.30, står hunden framför sin husses sovrum och väntar tålmodigt på att han ska borsta tänderna och lägga sig i sängen för att kunna sova och kramas med honom.

via The Dodo

Advertisement
Pxhere - Not the Actual Photo

Pxhere - Not the Actual Photo

"Daisy är hans skugga. Hon sover bredvid honom varje natt och de är oskiljaktiga. På dagarna tycker de om att leka dragkamp med sina leksaker och att kasta och hämta dem i trädgården och på kvällen sover de och kramar om varandra. Det är en rutin nu", förklarar Brittany Troilo, barnets mamma.

Men en gång väcktes Brittany klockan 02.00 av att Daisy stod vid hennes säng: "Jag visste direkt att något var fel. Min son har diabetes typ 1 och Daisy insåg att det fanns en nödsituation även om hon inte är tränad för att göra det. Från den dagen, om hans blodsocker är högt eller lågt mitt i natten, kommer hon och väcker mig så att jag kan ta hand om honom," förklarar Brittany.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Utan någon form av träning lyckas Daisy identifiera de outtalade medicinska behoven hos sin älskade lilla husse och vet också hur man "respekterar" glukosmätaren som barnet bär medan det sover på natten. Det är en apparat som övervakar barnets sockernivåer och skickar varningar till hans föräldrar om det finns några avvikelser. "På något sätt vet Daisy vad den är till för och rör den inte. Om den är på min bebis mage, sätter hon inte ens en tass på den och placerar sig så att jag kan krama honom utan att störa. Hon är riktigt smart", förklarar Brittany.

Daisys familj har nyligen adopterat en annan rottweilervalp som heter Lilly. Daisy välkomnade henne omedelbart och de två har blivit oskiljaktiga lekkamrater, men på natten följer den söta lilla hunden fortfarande hennes rutin att skydda sin lilla husse. En riktig skyddsängel!

Advertisement