Hela skolan hyllar en lärare som går i pension: "Jag känner mig rörd" (+VIDEO)

av sofia

04 Maj 2023

Hela skolan hyllar en lärare som går i pension: "Jag känner mig rörd" (+VIDEO)
Advertisement

Efter flera årtionden av hedervärd tjänst är många människor äntligen på väg till sin efterlängtade pension. Det är ett bitterljuvt ögonblick, där du äntligen kan ägna tid åt dig själv och till en fridfull ålderdom, men samtidigt får det dig att säga adjö till en daglig rutin som följts i många år, inklusive tid med gamla kollegor. Professor Nacho Zomeño, en lärare som precis har tillbringat sin sista arbetsdag innan han gick i pension, vet något om den saken. Mannen var melankolisk, men hela skolan organiserade en mycket känsloladdad hyllning för honom.

via Twitter - @GoodNewsCorres1

Advertisement
Twitter - @GoodNewsCorres1

Twitter - @GoodNewsCorres1

Efter att ha avslutat sin sista lektion kom professor Zomeño ut ur klassrummet och möttes av något mycket oväntat. Hela institutet var där och väntade på att få ta farväl av honom: elever och lärare hade ställt upp sig i skolans korridorer hela vägen ut på skolgården och höjde sina pennor som ett "tecken på respekt mellan lärarkollegor". Strax efter detta tog de farväl av professorn med varma applåder. Läraren visade ett stort leende som avslöjade en blandning av känslor mellan nostalgi och glädje.

När han väl nådde grinden märkte professorn att det stod ett bord och väntade på honom, tillsammans med en stor blomsterdekoration. Förbryllad satte han sig ner och genast lämnade alla lärare över sina pennor i en liten låda. Varje kollega överlämnade sin penna och tackade honom för hans arbete och stöd under åren. Det magiska ögonblicket förevigades i en video som delades på Twitter, som fick mer än 70 000 visningar och rörde hundratals människor, som omedelbart kommenterade historien.

Advertisement
Twitter - @GoodNewsCorres1

Twitter - @GoodNewsCorres1

Dussintals användare var tagna av det varma mottagande som läraren fick och gratulerade honom i kommentarsfältet: "Han måste ha varit en fantastisk lärare för att få ett så varmt välkomnande. Grattis till pensioneringen!" skrev en tjej.

"Wow, vilken vacker överraskning. Det här får mig att inse ännu mer varför min pappa var professor och var så älskad av sina kollegor och studenter", kommenterade en användare. "Vilken rörande gest! Det finns fortfarande gott i den här världen", sa en annan.

Professor Zomeño kommer definitivt att ha återvänt hem fullt medveten om att han har gjort ett exemplariskt jobb, och nu kan njuta av en välförtjänt vila i vetskap om att han är uppskattad och älskad av sina före detta kollegor och studenter.

Advertisement