"Min bästa vän vill inte ha min flickvän på sitt bröllop, jag kommer inte längre att vara bröllopsvittne"

av sofia

29 Juli 2023

"Min bästa vän vill inte ha min flickvän på sitt bröllop, jag kommer inte längre att vara bröllopsvittne"
Advertisement

Bröllopet är en oförglömlig händelse för dem som bestämmer sig för att ta det stora steget, men det är en minst lika viktig dag för människorna nära dem. Det är inte ovanligt att se bröllopsvittnen som är mer rörda än själva brudparet. Paret som är på väg att gifta sig kan dock ibland ställa höga krav som till och med är överdrivna, vilket får vänner och släktingar att ifrågasätta huruvida det är värt att gå på bröllopet eller inte.

Detta är fallet med huvudpersonen i vår berättelse, som bad människor på nätet om råd för att veta hur han skulle hantera detta dilemma, med tanke på att hans bästa vän hade sagt att hans flickvän inte var välkommen på bröllopet. Men låt oss ta det hela från början.

via Reddit

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

"En av mina närmaste vänner bjöd mig på sitt bröllop. Det var många gäster och 10 vittnen. Jag har varit tillsammans med min flickvän sedan länge, ungefär 6 år, varav 4 år som sambo. De blivande makarna känner henne, de har gått ut med henne vid flera tillfällen och det har aldrig funnits några problem mellan oss", förklarar mannen. Han flyttade nyligen till andra sidan landet på grund av sitt arbete, men höll kontakten med sin vän via telefon och deltog vid hans förlovningsfest tillsammans med sin partner. Dagen då inbjudan till bröllopet kom var den dock endast riktad till honom och inte till hans flickvän.

Mannen blev förvånad och kontaktade ett annat vittne som han står mycket nära för att ta reda på om han också hade fått en inbjudan som "singel", men den killen berättade för honom att hans inbjudan inkluderade hans flickvän: "Förmodligen var jag den enda som var i ett seriöst förhållande som inte fick ta med mig min partner", kommenterade han.

Omedelbart efteråt ringde berättelsens huvudperson till brudgummen som förklarade situationen genom att säga att listan med gäster var för stor och av den anledningen hade de gjort några nedskärningar. Men om någon skulle avstå från att delta, skulle den första lediga platsen gå till flickvännen: "Låter som en trevlig gest, förutom att min fästmö skulle behöva boka ett flyg i sista minuten, vilket ökar kostnaderna kraftigt. Bröllopet är om 2 månader", underströk han.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Detta beteende gjorde mannen besviken och bitter, även för att hans bästa vän bad honom att resa till andra sidan landet på egen bekostnad, med en total kostnad på över 2 000 euro inklusive flygbiljetter, hotell, smoking, hans avgift för svensexan och bröllopspresenten, så han funderar på att tacka nej till inbjudan: "Jag skulle ha varit mer förstående om du hade meddelat mig i förväg, men det verkade lite oförskämt att bara få veta via inbjudan och utan någon förklaring", sa han.

De som läste inlägget var helt överens med honom: "Du är ett av de tio vittnena, om de ville dra ned på gästerna borde de ha nekat alla tio partners att delta, inte bara välja bort en eller två personer. Att inte gå dit är en lämplig reaktion. På så sätt slipper de ytterligare en irriterande gäst från deras för långa lista!” kommenterade en användare.

Vad tycker du om saken?

Advertisement