Han anställer en kille med Downs syndrom och strax därefter får han ett brev från killens mamma

av sofia

31 Juli 2023

Han anställer en kille med Downs syndrom och strax därefter får han ett brev från killens mamma
Advertisement

Det finns situationer som måste mötas, accepteras och försöka upplevas på bästa sätt. De flesta av oss är väl medvetna om att vi måste arbeta för att försörja oss själva, för att kunna tillgodose våra primära och icke-primära behov. Det är en del av livet, av ett välstrukturerat samhälle som har gjort arbetet till en av sina "pelare". Men så är det inte för alla.

Tyvärr, förutom de individer som av olika anledningar inte kan hitta ett jobb, finns det också hela kategorier av människor som tvingas möta ett annat hinder för att känna sig som en integrerad del av denna värld. Människor med Downs syndrom är en del av denna kategori, men det finns också de som är redo att se bortom "skillnaderna" och hjälpa andra.

via Msn

Advertisement

"Carissimo prof, forse lei non si rende neppure conto di quello che sta facendo. Probabilmente per lei questa è...

Pubblicato da Giovanni Zampaglione su Martedì 20 giugno 2023

Flavio Foffa, 19 år gammal, är elev på en skola som tagit initiativ till att varva akademisk studie med arbetslivserfarenhet i form av praktik. Olika typer av praktikplatser erbjuds för att introducera studenterna i vissa arbetsmiljöer. Men han är inte en kille som alla andra... han är speciell.

Eftersom han har Downs syndrom har han alltid stått ut från mängden för sin energi och vitalitet. En exemplarisk elev trots de svårigheter som kommer med hans "tillstånd". Och det är just därför som en av hans professorer, Vincenzo Butticè, har bestämt sig för att erbjuda honom en magnifik möjlighet.

Läraren är faktiskt också en kock som äger en av de mest prestigefyllda restaurangerna i Monza i Italien vid namn Il Moro. Möjligheten som erbjöds Flavio gjorde hans mamma, Emanuela Di Nonno, helt förstummad!

Advertisement
Ri_Ya/Pixabay - Not the actual photo

Ri_Ya/Pixabay - Not the actual photo

Faktum är att 19-åringen fick möjligheten att arbeta på den välkända restaurangen, närmare bestämt i den del som ägnades åt bakverk. Flavio blev galen av glädje när han fick höra de glada nyheterna och nu har han jobbat, redan i ett par veckor, alltid med ett leende på läpparna och med ett sådant engagemang att han alltid får beröm av alla.

Hans mamma bestämde sig däför för att skriva ett brev till den läraren för att tacka honom från hjärtat för att hennes son mådde så bra: "Kära professor, du kanske inte ens inser vad du gör för Flavio. Detta är förmodligen normalt för dig, men för oss och för vår son är din gest något extraordinärt! Du har förvandlat orden från många som varje dag använder termer som inkludering, aktsamhet mot de mest utsatta människorna till konkreta fakta".

Läraren, som verkligen uppskattade Emanuelas ord, upprepade dock att Flavios passion och beslutsamhet är unik: "Hans noggranhet och hans hängivenhet bevisar, från min synvinkel, att det inte finns några gränser. Om han lyckas övervinna dem trots att han har Downs syndrom, betyder det att vi alla kan och måste göra det”. 

Vad tycker du om denna vackra berättelse?

Advertisement