En sjuksköterska har skrivit ett inlägg på Facebook som visar hur osynligt hennes arbete kan vara - TittaPaVideon.se
x
En sjuksköterska har skrivit ett inlägg…
En gatuhund gömde sina nyfödda valpar under ett hus för att skydda dem En brandman räddade en liten känguruunge som försökte skydda sig från branden under ett fallet träd

En sjuksköterska har skrivit ett inlägg på Facebook som visar hur osynligt hennes arbete kan vara

11 Januari 2020 • Av sofia
2.701
Advertisement

Sjukhus är platser dit du oftast går av obehagliga skäl, bortsett från när det föds ett barn. Personalen som arbetar här har en mycket viktig uppgift som går bortom deras yrke. Arbetet som läkare, sjuksköterska eller assistent går bortom praktiska färdigheter och övergår till empati och en allmän instinkt att ta hand om andra människor.

Det händer emellertid att det hårda arbetet från dem som försöker göra sjukhuset till en mer mänsklig plats där man kan känna sig säker eller åtminstone få tröst, går obemärkt förbi eller till och med undervärderas. Ett inlägg skrivet av en sjuksköterska gör det klart för oss hur hennes och hennes kollegors arbete ofta är osynligt för patienterna och deras familjemedlemmar.
 

Did you know I was there? I was just another voice getting report and gathering all information so I would know more...

Pubblicato da Sandra Kluskowski su Giovedì 5 dicembre 2019

Inlägget som skrivits på Facebook av Sandra Klukowski, som arbetar som sjuksköterska, har delats tusentals gånger på sociala medier. Det är ett slags brev skrivet till en viss patient, men det kan även tillämpas alla andra patienter, på vilket sjukhus som helst i världen. Den gemensamma nämnaren i sjuksköterskans arbete är att den ofta underskattas, den är osynlig för ögonen på dem som får sköterskans hjälp. Här är några delar från det långa publicerade inlägget:

"Lade du märke till att jag var där? Jag var bara ännu en röst som läste din journal och samlade mer information så att jag kunde lära känna dig bättre. [...] Jag hälsade på dig med en tröstande röst och hoppades att jag inte pratade för högt eller kanske var min röst för låg och gjorde att du inte ens kunde höra vad jag sa. Jag kom efter det att jag samlat allt det du behövde för att tvätta dig. [...] Du behövde inte säga att du led, dina klagomål räckte för att jag skulle förstå. Jag gick för att hämta en filt från elementet och hoppades att den skulle kunna värma dig.

Läkaren skulle snart säga "Vi gjorde allt vi kunde". [...] Hörde du mig när jag frågade din familj om de behövde något? Jag ville bara göra något som kunde vara användbart. [...] Hörde du mig när jag två timmar före ditt försvinnande viskade till dig hur mycket du var älskad? Märkte du att jag var där? Jag ville bara säga att jag gjorde mitt bästa, det jag ville mest var att du skulle känna dig bekväm och säker tills dess att jag lade på dig ett lakan och stängde dörren bakom mig så försiktigt som möjligt. .. Jag låter dig vila. "

Vi glömmer ofta hur svårt det kan vara att arbeta som sjuksköterska. Att ofta tvingas ta hand om döende människor och inse att vi inte kan ge det vi skulle vilja till dem som bara har kort tid kvar att leva, men bara kan erbjuda ett leende och lite vänlighet. Att behöva interagera med människor som inte ens märker det leendet eller den vänliga gesten eftersom de tar allt för givet eller tycker att andra är skyldiga dem något.

Sjuksköterskor tvingas också hantera döden och även om de inte känner patienterna personligen lider de av att de försvinner och föreställer sig smärtan hos familjemedlemmarna.

Nästa gång vi möter en sjuksköterska, låt oss då komma ihåg hur viktig roll de har på sjukhusen och kanske bör vi även passa på att tacka dem för deras arbete!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack