En autistisk kille skriver ett handskrivet brev för att få ett jobb: "Ge mig en chans"

av sofia

16 Februari 2023

En autistisk kille skriver ett handskrivet brev för att få ett jobb: "Ge mig en chans"
Advertisement

Det finns fortfarande en hel värld att upptäcka bakom tillstånd som autism. Många människor har stereotyper och fördomar, utan att veta att det inte är en sjukdom, utan en rad störningar som främst kan involvera språk och kommunikation. Ryan Lowry, 19 år gammal och autistisk, kan kommunicera bra och har bestämt sig för att bryta ner klichéer och presentera sig själv i arbetslivet på ett rakt och uppriktigt sätt. Den unge mannen kom med ett ganska unikt förslag till potentiella arbetsgivare genom att lägga ut ett handskrivet brev på LinkedIn där han bad arbetsgivare att ge honom en chans.

via People

Advertisement
Linkedin - Ryan Lowry

Linkedin - Ryan Lowry

"Kära blivande arbetsgivare, jag heter Ryan Lowry, jag är 19 år gammal, bor i Leesburg, Virginia och har autism", stod det i brevet. "Jag har också ett unikt sinne för humor, jag är begåvad inom matematik, mycket bra på teknik och lär mig nya saker mycket snabbt. Jag är intresserad av ett jobb inom animation eller datorbranschen."

"Jag inser att någon, som du, kommer att behöva ta en risk med mig eftersom jag inte lär mig som vanliga människor. Jag behöver en mentor som lär mig, men jag lär mig snabbt, när jag väl fått det förklarat för mig, förstår jag allt. Jag lovar att om du anställer mig och lär mig, kommer du att vara glad över att se mig varje dag, jag kommer att göra det du säger åt mig att göra och jag kommer att arbeta hårt. Ge mig en chans. Tacksam för svar. Vänliga hälsningar, Ryan Lowry”, avslutar mannen brevet.

Advertisement
Linkedin - Ryan Lowry

Linkedin - Ryan Lowry

Ryan tog ett foto av brevet och delade det på LinkedIn, det sociala nätverket för jobbsökning. Inlägget var mycket framgångsrikt och fick tusentals kommentarer och reaktioner, inklusive några jobberbjudanden. Idag har Ryan faktiskt flera valmöjligheter bland de olika företagen som har kontaktat honom.

För tillfället verkar han vara fascinerad av ett erbjudande från företaget Exceptional Minds om ett treårigt program utformat för att lära autistiska personer om animation. "Ryan är exalterad över sitt nya jobb och förbereder sitt CV och sin portfölj. Jag trodde aldrig att det skulle hända efter ett handskrivet brev," skriver hans mamma, Tracy Lowry: "Jag är överlycklig för Ryans skull. Jag är så stolt över honom. Han har krossat alla stereotyper och vägen in i arbetslivet har öppnat sig, vilket också har öppnat ögonen för många företag, som nu kommer att vara mer benägna att anställa autistiska människor utan alltför många fördomar”.

Advertisement