En budbärare hämtar upp en beställning från ett konditori och blir rörd när han upptäcker att det är hans namn som står på förpackningen

av sofia

18 Februari 2023

En budbärare hämtar upp en beställning från ett konditori och blir rörd när han upptäcker att det är hans namn som står på förpackningen
Advertisement

Perioden då det var lockdown på många håll i världen är fortfarande etsad i våra minnen. Det var inte alls lätt att vara inlåst hemma i flera veckor, utan möjligheten att få krama om någon. På den tiden gick det dock att göra isoleringen lite mer uthärdlig, tack vare hemleveranser. Dussintals budbärare arbetade outtröttligt för de människor som efterfrågade denna tjänst. Med allt från kläder till mat i paketen, gav sig många män och kvinnor ut på gatorna för att se till att alla leveranser nådde sin destination, under en period som också var riskabel för deras hälsa. Vissa tog detta arbete för givet, men andra lade märke till deras stora insatser och ville tacka dem.

via Understandingcompassion

Advertisement
YouTube - CGTN

YouTube - CGTN

Vid den tidpunkten i Wuhan i Kina fick en budbärare en trevlig överraskning. Han hade åkt till ett konditori för att hämta upp en födelsedagstårta till en kund, men - tillsammans med paketet som skulle levereras - fick han också en bakelse. Hans reaktion fångades av övervakningskamerorna i butiken och klippet delades på YouTube, där den fick tiotusentals visningar.

I videon kan budbäraren ses gå in på konditoriet för att hämta upp en beställning. Kassörskan visar honom beställningen och mannen upptäcker att hans namn också står skrivet på den. Han ber tjejen på konditoriet att bekräfta detta och den unga kvinnan nickar. Kunden som hade beställt tårtan hade uttryckligen begärt att få ge en skiva till budbäraren. Faktum är att han på lappen hade skrivit: "Jag beställde en extra skiva till budbäraren. Snälla kom ihåg att äta den i tid".

Advertisement
YouTube - CGTN

YouTube - CGTN

Av en slump hade budbäraren berättat att han precis hade fyllt år, så överraskningen han fick var verkligen rörande för honom. Övervakningskamerorna på baksidan av klubben visar faktiskt hur den unge mannen sitter i ett hörn, tar av sig masken och börjar njuta av sin tårta och håller tillbaka tårarna i ett mycket känsloladdat ögonblick.

Den perioden var unik för oss alla, men vi sa alltid till varandra "det kommer att gå över" och sådana här berättelser är ett bevis på att bara en slumpmässig och enkel handling av vänlighet kan ge människor lite mer hopp.

Advertisement