Från sophämtare till advokat: "Jag gav aldrig upp och förverkligade min dröm"

av sofia

19 April 2022

Från sophämtare till advokat: "Jag gav aldrig upp och förverkligade min dröm"
Advertisement

Världen är full av människor, alla olika varandra. Det finns långa, korta, blonda, mörka, unga, gamla och det finns de som har tur och de som inte har det. I fall som dessa kommer de som inte har ödet på sin sida tyvärr att behöva jobba lite hårdare för att kunna nå sina mål. Detta är absolut ingen dålig sak, det gör bara att det tar mer tid och mycket ansträngning att förverkliga en dröm.

Denna 39-åring som vi idag ska prata med dig om vet mycket väl vad det innebär. Hans liv har inte alltid varit enkelt, men trots allt lyckades han nå det mål han satt upp och för detta förtjänar han en applåd.

via g1.globo

Huvudpersonen i den här historien heter Flavio Silva och är en 39-årig man som fram tills nyligen arbetade som sophämtare. Vi sa arbetade efter som han efter mycket hårt jobb och många uppoffringar lyckades förändra sitt och sin familjs liv.

Flavio var ursprungligen anställd för kommunen Tibau do Sul i Rio Grande, Brasilien, och har alltid haft en hemlig dröm om att bli advokat. Det har inte på något sätt varit lätt för honom med tanke på hans arbete, familj och olika åtaganden, men han gav aldrig upp.

En dag bestämde han sig för att han skulle göra vad som helst för att ta detta viktiga steg, så han skrev in sig på juristskolan i Natal, en stad 78 km från hans hem. Under 6 långa år utförde Flavio arbete och studier parallellt. Varje dag klev han upp klockan 5 på morgonen, gick till jobbet, var där i 6 timmar och hoppade sedan på bussen till Natal. Efter en två timmar lång bussresa nådde han universitetet och började plugga.

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Som han själv berättar i en intervju: "Till en början var det inte enkelt. Jag förstod inte de saker jag var tvungen att lära mig så väl, men jag blev motiverad av att jämföra mig med en del klasskamrater och fick veta att de hade samma tvivel som jag. Sedan sa en av dem att han ville skapa en studiegrupp och jag tackade ja direkt. Jag gav aldrig upp. - fortsatte han - Det ordet finns helt enkelt inte i mitt ordförråd. Så jag fortsatte på min vandring som student samtidigt som jag arbetade".

Flavio hade, innan han blev sophämtare, även arbetat som administrativ assistent och som vakt för kommunen. Han hade aldrig lagt sitt arbete åt sidan för att kunna studera och efter flera år nådde han äntligen sitt mål.

Pixnio - Not the actual photo

Pixnio - Not the actual photo

"När jag fick veta att jag hade klarat provet för att bli advokat kunde jag knappt tro det. - sa han - jag grät i 40 minuter när jag tänkte på alla uppoffringar som jag hade gjort. Av min erfarenhet lärde jag mig något som jag vill dela med mig av: om du har en dröm, ge aldrig upp. Försök på alla sätt att övervinna livets hinder. Vi kan alla jobba med det vi vill jobba med i livet, det gäller bara att inte ge upp ".

Precis som han själv aldrig gjorde. Tack Flavio för att du visade oss att beslutsamhet och viljestyrka är två grundläggande beståndsdelar för att förverkliga sina drömmar i livet.

Advertisement