En otrevlig kund skickar ett brev till en servitris för att be om ursäkt och ger henne en dricks på 100 dollar

av sofia

22 April 2022

En otrevlig kund skickar ett brev till en servitris för att be om ursäkt och ger henne en dricks på 100 dollar
Advertisement

Dåliga dagar är något vi alla råkar ut för. Alla kan ha upp- och nedgångar och inte varje dag går som man förväntat sig. Oavsett orsaken, om en person är irriterad, blir den också mer känslig och är mer benägen att ta åt sig lättare. Detta kan hända när det sker allvarliga saker, men ännu mer när det kommer till obetydliga sådana. Tyvärr, om droppen som får glaset att rinna över spills ut offentligt, kan det vara en helt oskyldig stackars människa som råkar ut för någons utbrott.

Lyckligtvis, i vissa fall, efter det att ilskans ögonblick har passerat, inser folk att de har gjort ett misstag och försöker fixa det. En servitris i York vet detta mycket väl. Låt oss få berätta om hennes upplevelse.

via cbsnews

Tammy Ramsey arbetar som servitris på en restaurang på Union Bluff Hotel i York, Maine. I en intervju berättade kvinnan att hon fått ett brev från en kund. En helt vanlig helg, då restaurangen var mycket full, ägde tyvärr en jobbig händelse rum där hon blev huvudpersonen.

En upprörd kund pratade med henne och en kollega på ett oförskämt sätt. Mannen, enligt vad Tammy minns, var upprörd över att han hade väntat i över en och en halv timme för att få sitta ner. Efter att ha tilltalat både henne och den andra servitören på ett otrevligt sätt gick han sedan därifrån utan att tillbringa kvällen där.

Under intervjuns gång berättade Tammy dock att hon blev positivt överraskad när hon några dagar senare fick ett brev. I brevet förklarade avsändare hur ledsen han var och bad uppriktigen om ursäkt för sitt beteende den kvällen. Det var den oförskämda kunden som hade skrivit brevet till henne för att försöka gottgöra för sitt dåliga beteende som tyvärr gått ut över henne. I brevet stod det: "Vanligtvis beter jag mig inte så här, speciellt inte med människor som jobbar och som gör det bra. Jag önskar att jag inte hade varit en sådan oförskämd människa, men det hände och jag är ledsen."

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Det fanns även 100 dollar i kuvertet. Utöver ursäkten skickade kunden även dricks för att göra det ännu tydligare hur ledsen han var och hur mycket han skämdes för sitt beteende.

Servitrisen tog emot ursäkten och sa: "Det gav mig gåshud. Alla kan ha en dålig dag, men jag tror att världen är full av snälla och trevliga människor. Även jag har råkat göra misstag mot andra människor, kanske insåg jag inte ens att jag gjorde det och bad inte ens om ursäkt. Den här kunden, å andra sidan, erkände sitt misstag och skrev till och med ett brev till mig. Även bara detta bör uppskattas" .

Tammy vände sig sedan till människor i allmänhet och bad om lite tålamod och förståelse för arbetande människor som henne. "Vi gör allt för att göra ett bra jobb och glädja alla. - sa hon - I gengäld ber vi bara om lite förståelse. Vi befinner oss i en svår period, personalstyrkan minskar och vi är alltid igång, men vi vill att alla kunder ska vara glada. Av denna anledning - avslutade hon - Ha tålamod, var snäll, var förstående och le".

Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

Alla befinner vi oss, förr eller senare, i kundens skor. Oavsett om det är i en butik, på en restaurang eller på någon annan plats, måste vi alltid komma ihåg att anställda även är människor. Framför oss har vi människor som arbetar och som förmodligen alltid kommer att göra sitt yttersta för att ge oss en bra service för våra behov. Av denna anledning bör vi försöka hålla oss lugna och inte ta ut våra personliga problem på andra och när vi inte lyckas, låt oss då följa den här kundens goda exempel och be om ursäkt.

Advertisement