Personalchefen förklarar hur man bör reagera på en anställds avskedsansökan: "Grattis!"

av sofia

20 April 2022

Personalchefen förklarar hur man bör reagera på en anställds avskedsansökan: "Grattis!"
Advertisement

Om någon av er någonsin har haft nöjet, eller missnöjet, att säga upp er på jobbet, kommer ni att känna till känslan av obehag som man upplever när man gör denna begäran. Det är aldrig trevligt att behöva tala om för sin chef att man tänker "överge skeppet", men det är ett oundvikligt steg när du har turen att hitta ett bättre jobberbjudanden. Daniel Space, en man som ansvarar för personalen på ett företag och därför expert på HR, har lagt upp en video där han förklarar hur chefen för ett företag bör ta avsked från en anställd som bestämmer sig för att sluta. Enligt experten bör allt agg och fientlighet läggas åt sidan.

via TikTok / dan_from_hr

TikTok / dan_from_hr

TikTok / dan_from_hr

I videon som Dan lade upp på TikTok ser man honom förklara i detalj hur ett samtal bör gå till mellan chefen för ett företag och en anställd som precis sagt upp sig. Detta är naturligtvis ett känsligt ögonblick som bör hanteras med försiktighet och empati. Dan hävdar att en sann chef borde stötta sina anställda, även vid en sådan tidpunkt.

Så här ska bör chef bete sig, enligt Daniel, om du bestämmer dig för att säga upp dig:

"Grattis. Jag är så glad för din skull och att allt ditt arbete har gett resultat. Vi kommer att sakna dig här, vi kommer att sakna alla dina underbara sidor. Var snäll och oroa dig inte för det arbete vi kommer att vara tvugna att göra eller övergångsperioden som vi kommer att ha. Företaget kommer att klara sig. Jag kommer att klara mig. Vi kommer att sakna dig, vänligen håll kontakten med oss ​​och låt oss få veta om det finns något vi kan göra."

Advertisement
TikTok / dan_from_hr

TikTok / dan_from_hr

Dessutom tillade han: "Vi skulle verkligen vilja fira din framgång med dig, men vi vill respektera din integritet. Om du vill berätta om ditt nya jobb vill vi alla fira med dig. Det är en ära för mig att se hur långt du har kommit, du förtjänar det verkligen. Jag hoppas att du får en betydande löneförhöjning och en givande tjänst och jag hoppas att du håller kontakten med oss."

Många människor tackade Dan för den här videon med tanke på deras egna negativa personliga upplevelser de haft på olika företag. Många har sagt att chefer för det mesta är chockade över sina anställdas uppsägning och istället för att stötta deras tillväxt, som bara en sann ledare skulle göra, behandlar de dem till och med sämre under de sista två veckorna på arbetsplatsen.

Har du någonsin haft ett sådant här samtal med din föredetta chef?

Advertisement