Pappa och dotter utför en hjärtoperation tillsammans och lyckas rädda ett liv

av sofia

10 Mars 2023

Pappa och dotter utför en hjärtoperation tillsammans och lyckas rädda ett liv
Advertisement

Relationen mellan föräldrar och barn är ett av de starkaste band som kan skapas mellan två individer. Båda parterna kompletterar varandra och tar del av varandras upplevelser i livet.

Ibland bestämmer sig barn för att efterlikna sina föräldrar, inte bara deras personlighet, utan också genom att välja att gå i deras fotspår. I denna känsloladdade berättelse har dottern valt att gå i sin pappas fotspår och fortsätter sin resa sida vid sida med ett enda uppdrag: att göra gott. Låt oss ta reda på vad de sysslar med.

via goodmorningamerica.com

Advertisement

Sophia Roberts, en ung läkare från Missouri (USA), har utbildat sig hela sitt liv för att bli hjärtkirurg som sin pappa. Faktum är att kvinnan redan som barn visade stort intresse för sin pappas arbete och mannen i fråga uppmuntrade henne genom att ge henne många stimuli inom det medicinska området: "Istället för att läsa sagoböcker för henne visade jag henne mina anatomiböcker", säger han.

Harold Roberts (pappan) tog med 11-åriga Sophia för att se sin första operation och den lilla flickan fick se sin pappa utföra mitralisklaffoperation. "Istället för att vara förvirrad var hon fascinerad och ganska lugn. Hon tittade uppmärksamt och verkade verkligen njuta av det hon såg." Inte ens hennes pappa hade dock kunnat förvänta sig att få uppleva det som snart skulle ske.

Advertisement
Sophia Roberts

Sophia Roberts

Harold, hade av en slump, hittat ett jobb på samma sjukhus där hans dotter arbetade, så när det kom en patient som behövde en hjärtoperation, informerade han Sophia. Den unga kirurgen blev omedelbart intresserad och började plugga hårt för att vara så förberedd som möjligt inför sin första operation.

Operationen gick ut på att byta ut patientens aortaklaff och pappan och dottern gjorde ett exemplariskt jobb tillsammans: "Sophia gjorde ett riktigt bra jobb, det flöt på bra och hon var fokuserad under hela operationen" kommenterade hennes pappa. "Det är otroligt​​! Det verkar som om jag bara igår lärde henne att cykla och nu följde jag henne under hennes första öppna hjärtoperation!"

Även den blivande kirurgen kommenterade historien: "Det var väldigt speciellt att få arbeta tillsammans med honom under min första operation, även om man när man opererar måste fokusera enbart på patienten och få allt att gå smidigt". Och det gjorde det. Patienten är nu, efter operation, vid utmärkt hälsa. Skulle du bli glad om dina barn valde samma jobb som du? Låt oss få veta i kommentarerna!

Advertisement