Den här tjejen hävdar att ekonomiskt självständiga kvinnor inte är lyckliga

av sofia

06 Mars 2023

Den här tjejen hävdar att ekonomiskt självständiga kvinnor inte är lyckliga
Advertisement

Under det senaste århundradet börjar många stereotyper sakteliga suddas ut. Vem är fortfarande övertygad om att kvinnor är "mer lämpade" att uppfostra sina barn och ta hand om hushållet än män? Eller att män bara gillar bilar och sport samt aldrig gråter?

Dessa är stereotyper som numera uppfattas av de flesta som forntida och föråldrade. Mestadels, men inte av alla. Det finns också en del människor som faktiskt fortfarande har dessa övertygelser och lever enligt dem. Vad menar vi med det? Låt oss ta reda på det tillsammans.

via tvyfarandula.com

Advertisement

Linda, en 23-årig influencer, hävdar starkt att ekonomiskt självständiga kvinnor inte är riktigt lyckliga. För bara några årtionden sedan var tanken på att rollerna och uppgifterna inom ett par skulle se ut på ett visst sätt starkt förankrade. Kulturen och traditionerna på den tiden, gjorde att "normalitet" var att mannen var den enda som arbetade och "satte mat på bordet", medan kvinnan skötte alla uppgifter som rörde familjen och huset. Idag har dessa förutfattade meningar utrotats och en man och kvinnas roller är inte längre så tydliga och åtskilda. En man kan idag var en "hemmafru" och en kvinna chef, utan att någon tycker att det är något konstigt med det.

Linda ifrågasatte dessa evolutionära idéer och har tvärtom hävdat att "ekonomiskt oberoende kvinnor inte är 100% lyckliga" och "att dela på utgifterna är inte naturligt".

Advertisement

Linda är gift och försörjd av sin make som tjänar hela 150 000 per månad. Kvinnan sa att hon har gett upp sin dröm om att bli läkare, men att hon gjort detta av egen vilja och att hon nu är glad över att kunna ägna sin kärlek och uppmärksamhet åt sin familj. Linda tror att det att dela på utgifterna inte är hälsosamt för ett par": "det leder bara till olycka för båda parter" säger hon. På sociala medier skryter kvinnan med: "Jag har aldrig betalat en räkning i hela mitt liv och även om min pappa skulle vilja att jag var mindre beroende av min man kunde jag inte vara lyckligare än så här".

Kort sagt, det finns kvinnor som håller ett fast grepp om sin roll som hemmafru och inte skäms över det. Men är det verkligen rätt att göra detta livsval till en stolthet och öppet kritisera de par som väljer att hantera sin ekonomi och sina husshålluppgifter på ett annat sätt ? Vad tycker du?

Advertisement