Efter flera års försök föder en kvinna femlingar, en mirakulös och mycket ovanlig händelse

av sofia

12 Mars 2023

Efter flera års försök föder en kvinna femlingar, en mirakulös och mycket ovanlig händelse
Advertisement

Att bli föräldrar är en välsignelse, barn är kanske ett av de största glädjeämnen som livet kan ge oss. Men de senaste årtiondena har, som många vet, födelsetalen i många länder minskat, på grund av olika faktorer. Till exempel lever vi ett allt mer kaotiskt och frenetiskt liv, och följaktligen har också sättet vi upplever kärleksrelationer på förändrats. I dagens samhälle ser man allt mer sällan stora familjer.

Historien vi ska berätta är intressant just för att den representerar ett undantag från det vi just har sagt.

via The University of Mississippi Medical Center

Here are some maternity pictures I took of this beautiful soon-to-be mom of 5 Haylee Ladner!

Posted by Touch of Magic Studio on Tuesday, December 20, 2022

Haylee och Shawn Ladner, ett par från Mississippi (USA), blev väldigt kända på webben efter att kvinnan blivit gravid med femlingar! Detta är verkligen en mycket sällsynt händelse och det har uppskattats att sannolikheten för en "kvintett" är cirka 1 på 60 miljoner.

Shawn fick medicinsk assistans av University of Mississippi Medical Center, ett högspecialiserat pediatriskt sjukhus. Här fick hon ett förlossningsrum som hade reserverats för henne tillsammans med ett högutbildat medicinskt team. Haylee hade alla ögon på sig under hela sin vistelse på sjukhuset och hela personalstyrkan verkade kretsa kring henne. Kvinnan födde för tidigt efter enbart 28 veckors graviditet, med kejsarsnitt. Operationen var framgångsrik på alla fronter och både barnen och Haylee mår bra samt är vid utmärkt hälsa.

Det finns något väldigt extraordinärt i den här berättelsen, nämligen att när kvinnan fick veta att hon var gravid med femlingar trodde hon omedelbart att det var ett mirakel.

Advertisement

Haylee hade varit gravid tidigare, men tyvärr var ingen av hennes tidigare graviditeter framgångsrika. Paret var desperata och fruktade att kvinnan skulle drabbas av infertilitetsproblem, så Ladner genomgick en intrauterin insemination för att öka sina chanser att bli gravida. "Jag trodde aldrig att jag någonsin skulle bli mamma, så nu när jag har fem barn kunde jag inte vara lyckligare!" utbrast Haylee.

Paret har öppet flera gånger talat om ett verkligt mirakel. De är båda väldigt religiösa och hävdar att deras barn är en gåva från Gud, "De är den största välsignelsen i hela vårt liv", berättar föräldrarna.

Pavel Danilyuk / Pexels - Not the actual photo

Pavel Danilyuk / Pexels - Not the actual photo

Haylee döpte den enda pojken till Jake och den andra fyra till Adalyn, Everleigh, Malley och Magnolia. Hon har bara kunnat hålla tre av dem i famnen och hon kan knappt vänta på att få vara med hela sin vackra familj. En helt underbar historia måste man säga.

Vad tycker du, skulle du vilja vara föräldrar till fem barn eller tror du att det finns ett "perfekt antal"?

Advertisement