De låter henne inte adoptera en hund för att hon är för gammal, men barnbarnet lyckas ge henne en (+VIDEO)

av sofia

22 December 2022

De låter henne inte adoptera en hund för att hon är för gammal, men barnbarnet lyckas ge henne en (+VIDEO)
Advertisement

Att leva med ett husdjur är ett privilegium och en unik upplevelse som alla borde prova minst en gång i livet. Tyvärr beslutar vissa djurhem för att neka människor som är för gamla denna chans och detta beror på att de fruktar att husdjuret som anförtrotts dem snart skulle kunna bli övergivet och utan någon som kan ta hand om dem.

Som en den goda djurvän hon är har Andrea Hijars mormor haft nöjet att föda upp många hundar under sina 76 år. Men enligt lokala härbärgen och skyddshem var kvinnan redan för gammal för att skaffa ett nytt husdjur.

via Thedodo

Advertisement
Twitter - @andreeahijar

Twitter - @andreeahijar

Mormorn var fast besluten att öppna sitt hjärta och dörrarna till sitt hem för en ny hund, men när Andrea nådde ut till några räddningsgrupper i närheten av hennes hem i Peru blev hon förvånad över deras svar. Det verkar som om en av dessa gruppers adoptionspolicy är att inte acceptera att äldre adopterar ett djur.

Mormorn blev chockad av nyheten, men försökte acceptera att hon var för gammal för att ha ett husdjur och aldrig skulle få det nöjet igen. Men barnbarnet gav inte upp och fortsatte leta efter en adoptionsmöjlighet för sina morföräldrar, vilket slutligen gav goda resultat.

Advertisement
Twitter - @andreeahijar

Twitter - @andreeahijar

Andrea hittade ett inlägg på sociala medier där en man sa att han hade en valp som letade efter ett kärleksfullt hem, så hon kontaktade honom i hopp om att han inte skulle bry sig om hennes mormors ålder och skulle tillåta dem att adoptera valpen. Mannen tyckte inte att Andreas morföräldrars ålder var ett problem, han ville bara att valpen skulle hitta ett lämpligt hem att flytta till.

"Han gick med på att ge oss valpen, i vetskapen om att mina morföräldrar skulle ta hand om henne (det är en hona) och älska henne väldigt mycket. Min pappa åkte för att hämta henne tillsammans med min morfar", berättar tjejen. Även om den här historien fick ett lyckligt slut, har många användare gått in i diskussion om dessa svårigheter, eftersom att neka adoption av ett husdjur till mor- och farföräldrar är omänskligt och dessutom inte överensstämmer med adoptionskraven eller med vad som fastställts av lagen om skydd av djur i Peru.

Andriu delade det magiska ögonblicket då de överraskade mormorn med den nya valpen i en vacker video. Det råder ingen tvekan om att ordet "lycka" inte räcker för att beskriva reaktionen från kvinnan som bokstavligen dansade av glädje när hon såg hunden. Enligt Andriu döpte hennes morföräldrar så småningom husdjuret till "Princessa", efter en annan hund de hade haft några år tidigare.

Vi hoppas att de kommer att bära det vackra ögonblicket med sig för alltid.

Advertisement