"Är skönhet ett privilegium? Nej, kvinnor hatar mig och för män är jag bara en trofé att visa upp"

sofia

17 Januari 2023

Advertisement

Att se bra ut, ha en snygg kropp och ett vackert ansikte anses av många vara ett mål. Vanligtvis är man av åsikten att de som är vackra eller till och med extremt vackra har allt serverat och att deras liv är lättare än andras. Men är vi säkra på att det verkligen är så?

Huvudpersonen i den här historien hävdar raka motsatsen och i en video som lades ut på sociala medier pratade hon om hur svårt det är att möta varje dag med vetskapen om att hon inte accepteras av samhället på grund av sitt utseende.

via @brenttanye/Tik Tok

Advertisement

@brenttanye/Tik Tok

Vad skulle du tänka om du fick höra att du är för vacker för att göra något? Det kanske verkar absurt att något sådant skulle kunna vara möjligt, men det händer faktiskt. Ett bevis på detta är Brenttany Sharraine, en 27-årig kvinna som bor i New York och som har hamnat i svårigheter flera gånger just på grund av sitt utseende.

I ett kort klipp som lagts ut på hennes Tik Tok-konto och med titeln "Är skönhet ett privilegium?", pratar kvinnan om hur mycket detta istället bara har skapat problem för henne. Tydligen känner hon sig väldigt ensam eftersom hon inte lyckas få vänner på grund av sitt utseende.

@brenttanye/Tik Tok

Här har det alltså från en mycket positiv sak förvandlats och fått en helt annan form. "Det är något jag märker av mer och mer - förklarar den unga kvinnan - jag kommer at berätta om mina erfarenheter för att ni ska förstå. Jag får förstås många komplimanger och även många blickar, men de senare är inte alltid positiva. För män är jag nästan en trofé att visa upp, en vacker tjej att gå ut med och inget annat – fortsätter hon – Kvinnorna däremot tittar snett på mig”.

Kvinnor som alltså på något sätt borde vara mer förstående, är i verkligheten inte alls det, tvärtom är de dömande och tar avstånd för att de förmodligen är skrämda, avundsjuka eller fördomsfulla. "Även på gymnasiet var min självkänsla väldigt låg. De höll mig på avstånd och jag hade bara en vän" - berättar hon. För att inte tala om att hon avslutade många relationer för att de bedömde henne som en person utan ödmjukhet och extremt självupptagen bara för att hon var vacker.

Advertisement

@brenttanye/Tik Tok

Detta är anledningen, enligt hennes synvinkel och hennes berättelse, till varför skönhet inte alltid och bara är positivt, utan döljer många negativa baksidor som kan få en att ifrågasätta varje aspekt av ens existens.

Vad tycker du om saken?

Advertisement