De har barn ihop och hennes partner begär ett faderskapstest eftersom han inte litar på henne

av sofia

12 Februari 2023

De har barn ihop och hennes partner begär ett faderskapstest eftersom han inte litar på henne
Advertisement

Att få barn är inte alltid lätt att hantera. Det sker tusen förändringar i livet för ett par och det finns inget som säger att det kommer att fungera smidigt. Även om man är förälskad och glad över den stora händelsen kan detta också skapa problem i relationen mellan två personer. Anledningarna till detta kan vara många och alla olika, i berättelsen vill vi berätta om nu föds de till exempel ur en förfrågan från pappan.

Mannen, som var osäker på sin partners trohet, sa till henne att han ville göra ett faderskapstest och detta sårade kvinnan oerhört mycket.

via Reddit

Advertisement
Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

I ett långt inlägg på Reddit berättade författaren om problemen som uppstod med hennes partner efter deras barns födelse. Nöjd och stolt över att ha blivit mamma erkände hon hur svårt det var att vänja sig vid nyheten, men att hon var trött och glad på samma gång.

"Jag har haft en partner i 3 år och han är den första personen jag någonsin har blivit riktigt kär i - skriver kvinnan - Allt har alltid gått bra mellan oss och vi mötte livet tillsammans som föräldrar, synd bara att han sedan skulle be mig om något som lämnade mig mållös. En kväll - fortsatte hon - kom han hem och berättade att han ville göra ett faderskapstest för att få bekräftelse på att vårt barn var hans. Jag kände mig djupt sårad av dessa ord: Jag skulle aldrig ha kunnat tro att han kunde tvivla på mig och min trohet”.

Kanske skulle många av oss ha haft samma reaktion och det skulle förmodligen ha fått oss att ifrågasätta våran relation, som denna nyblivna mamma gjorde. Några dagar senare, enligt vad hon själv berättar, skulle hon tydligen ha bestämt sig för att låta honom göra det, men hon skulle inte ha låtit honom komma undan utan några konsekvenser.

Advertisement
Nenad Stojkovic/Flickr - Not the actual photo

Nenad Stojkovic/Flickr - Not the actual photo

"Barnet ser inte ut som jag - förklarar hon - det är identisk med sin pappa i dragen och det enda som skiljer dem åt är färgen på huden som vårt barn har av en mörkare nyans av. Jag gillar inte det han har bett om, men jag kommer ändå att ge honom möjlighet att göra testet, varefter jag kommer att flytta ut. Jag har redan pratat med en advokat - fortsätter hon - och jag skulle väldigt gärna vilja ha en fredlig relation med min partner i framtiden, för att kunna vara två föräldrar som uppfostrar vår son utan att bråka varje gång”.

De många användare som har läst inlägget har haft olika teorier, bland annat en tvekan som föddes ur en konfrontation med andra människor, som kvinnans svärföräldrar, eller möjligheten att mannen ville avsluta förhållandet utan att behöva ta ansvar och lade därför skulden på sin partner. I vilket fall stod användarna på hennes sida.

Vad tycker du om den här historien och vad skulle du ha gjort om du varit i kvinnans situation?

Advertisement