Hennes 7-åriga styvdotter kallar henne "mamma", men hon känner sig obekväm: "Ledsen, men jag är inte din mamma"

av sofia

20 Januari 2023

Hennes 7-åriga styvdotter kallar henne "mamma", men hon känner sig obekväm: "Ledsen, men jag är inte din mamma"
Advertisement

De flesta kommer att hålla med om att en adoptivförälder kan vara lika speciell, om inte ibland mer, än en biologisk förälder. För att vara ärlig finns det faktiskt ingen ordetlig skillnad när det gäller kärlek och omsorg. Det finns inget som en adoptivförälder inte kan erbjuda sitt "styvbarn". Naturligtvis är dessa situationer dock inte alltid någon dans på rosor och huvudpersonen i den här historien var tvungen att ifrågasätta sig själv efter att ha svarat sin mans dotter att hon inte ville bli kallad "mamma". Men låt oss ta det hela från början...

via Reddit

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

En kvinna vände sig till Reddit-användare för att ta reda på om hon hade gjort fel eller inte när hon sa till sin 7-åriga "styvdotter" att inte kalla henne  "mamma". Kvinnan förklarade tydligt sammanhanget för händelsen: hon och hennes man träffades för cirka 6 år sedan och har för närvarande varit gifta i 2 år. Mannen hade fått en dotter från ett tidigare äktenskap, tyvärr hade han upptäckt att hans ex var otrogen mot honom och han hittade naturligtvis inte någon annan lösning än skilsmässa. Flickan, som nu är 7 år gammal, har alltid bott med sin pappa och hans nya partner sedan hon var 1 år. Kvinnan underströk också att barnet praktiskt taget inte har någon kontakt med sin biologiska mamma, som alltid är på resande fot och inte står särskilt nära sin dotter. Kort sagt, som du lätt kan gissa av berättelsen, är mannens andra fru den person som mest liknar en mamma till barnet.

Kvinnan berättar att hon tycker att det är jobbigt att barnet inte har någon modersfigur och att hon alltid har jobbat hårt för att finnas där för henne. Till exempel tog hon ofta med henne ut eller för att göra "tjejgrejer" eftersom hennes biologiska mamma aldrig gjorde det.

"Hon kallade mig alltid vid namn, men för första gången när vi satt vid bordet för att äta middag en dag kallade hon mig mamma och det lät inte rätt, det fick mig att känna mig obekväm", skrev hon på Reddit-forumet.

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Kvinnans svar var chockerande: "Jag är ledsen, men jag är inte din mamma och du får inte kalla mig det hjärtat". Det var inte lätt för den lilla flickan att bli avvisad på det sättet, särskilt efter att ha blivit "övergiven" av sin biologiska mamma. Kvinnans man var rasande på henne: "Han sa till mig att flickan känner sig bekväm och tillräckligt nära mig för att kalla mig mamma och att detta borde få mig att känna mig speciell." Men kvinnan känner sig obekväm eftersom hon hävdar att barnets biologiska mamma fortfarande lever och känner att det inte är rätt att ta på sig en roll som inte är hennes.

Reddit-användarna tog den här gången inte förtfattaren till inläggets parti och motiverade detta med att säga att den lilla flickan nu kommer att behöva ta itu med ännu ett trauma orsakat av ett så grymt avvisande.

Vad tycker du om saken?

Advertisement