En föredetta soldat åker 640 km bara för att följa med sin kompis med Downs syndrom på skolbalen

av sofia

11 Februari 2023

En föredetta soldat åker 640 km bara för att följa med sin kompis med Downs syndrom på skolbalen
Advertisement

Ibland låter livet oss träffa speciella människor som alltid kommer att förbli etsade i vårt minne och hjärta för deras vänlighet och godhet. De lyckas ofta förändra livet för sina vänner och släktingar till det bättre och är så ödmjuka att de aldrig ber om något utbyte. Ett exempel på en sådan person är Emily Wheeler, en 18 årig tjej som lider av Downs syndrom.

Hon var på väg att bli tvungen att gå på en bal helt själv när Andrew Duffy, 32 år gammal, en före detta soldat, reste över 640 kilometer för att personligen följa med henne till denna mycket speciella händelse. De två är starkt sammanknutna av en fantastisk vänskap, men låt oss berätta mer om detta här nedan.

via Dailymail

Advertisement

Den före detta soldaten träffade Emily 2014: "Jag var på min vän David Findlays bröllop och bruden var Vikki, Emilys mamma. Sedan dess har den här bedårande tjejen blivit min bästa vän", sa Andrew. Mannen har lidit av post traumatisk stress sedan han lämnade armén 2004 och Emily har hjälpt honom igenom det.

"Hon var den enda personen som förstod vad jag gick igenom. Jag tror inte att jag skulle vara här idag om det inte vore för henne, jag kan ärligt säga att den här tjejen räddade mitt liv. När jag fick veta att hon inte hade någon som kunde följa med henne till balen i slutet av året blev jag riktigt upprörd för hennes skull - vem skulle inte vilja följa med henne dit? Det var ingen tvekan om saken, jag var tvungen att åka till Devon och följa henne dit personligen. Jag gjorde det inte för att få någon form av erkännande, jag ville bara dansa hela natten med henne och ha det trevligt.” förklarade Andrew.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Efter att ha flugit 400 mil och en två timmars bilresa dök Andrew upp hemma hos Emily med en bukett rosa rosor och bad henne att gå på balen med honom. Strax efter gick de två till festen och Emily valdes till och med till balens drottning.

Andrew, som nu arbetar som volontär för att hjälpa andra människor med samma problem, sa: "Emily har haft en stor inverkan på mitt tillfrisknande, jag tror att det är på grund av att hon har en sådan ren själ. När jag umgås med henne suger hon upp varje uns av negativitet, det är verkligen fantastiskt."

Vi hoppas att de kommer att ha chansen att tillbringa mycket mer tid tillsammans och fortsätta att stärka sin fantastiska vänskap.

Advertisement