Hon tar examen och går ned på knä framför sin bror för att tacka honom för att ha avstått sina studier för hennes skull

av sofia

05 Januari 2023

Hon tar examen och går ned på knä framför sin bror för att tacka honom för att ha avstått sina studier för hennes skull
Advertisement

När man har en hemlig dröm är man ofta villig att göra allt som krävs för att förverkliga dem, men när utmaningen är större än förväntat tar det tid. Ibland krävs det även hjälp från de personer som står en närmast, som ibland till och med är villiga att göra en viktig uppoffring bara för att se den drömmen gå i uppfyllelse.

Ett exempel på en sådan enorm kärleksgest är berättelsen om en ung kvinna som tog sin examen i Thailand och som blev känd på sociala medier för att ha gått ned på knä vid sin brors fötter under examensceremonin för att tacka honom för de uppoffringar han gjorde för att hon skulle kunna få sin utbildning.

via Says

Advertisement
videoTikTok - @chnitakotchasit

videoTikTok - @chnitakotchasit

Ying Chanita berättar att hennes mamma arbetar som gummiskärare och inte tjänade tillräckligt för att försörja familjen, så, för ungefär 10 år sedan, beslutade hennes bror - som heter Nattapong Chanapol - att hoppa av andra året på yrkesskolan för att bidra till att försörja familjen. Efter att ha hoppat av hjälpte han sin mamma att samla in och sälja gummi.

De två bor än idag med sin mamma i provinsen Surat Thani i södra Thailand. Ying berättar att hon vid den tiden, som mellanstadieellev, inte hade förstått vad hennes bror, som nu är trettio, hade gjort, men under dessa sista år av universitetet insåg den unga kvinnan Nattapongs enorma uppoffring och bestämde sig för att tacka honom ordentligt.

Advertisement
TikTok - @chnitakotchasit

TikTok - @chnitakotchasit

I en video som har visats över 10 miljoner gånger på TikTok, ses studenten klä sin bror i hennes examensrock som ett tecken på tacksamhet. Strax där efter knäböjer den unga flickan framför sin bror och alla sina klasskamrater vid Suratthani Rajabhat University.

"När jag tog av min toga för att min bror skulle få ha den på sig, gjorde jag det med hela mitt hjärta och önskade att han också skulle få sitt ögonblick. Eftersom min bror inte hade möjlighet att studera och gav mig denna enorma chans. Ett stort tack till den här killen som offrade allt för sin lillasyster”, förklarade Ying. Naturligtvis blev Nattapong rörd av gesten som hans syster gjorde: "När jag såg henne i hennes toga blev jag rörd. Jag är mycket glad över att hon lyckades ta examen. Hennes prestation fick mig inte för en sekund att ångra den framtid jag gav upp och jag vill tala om för min yngre syster att jag är välgt stolt över henne och den kvinnan hon har blivit”, kommenterade han.

Det är normalt att familjemedlemmar hjälper varandra, men att ge upp sin framtid till förmån för en syster är inte något som alla kanske gör, så även vi vill berömma denna man och tacka honom för att ha visat oss vad det verkligen innebär att vara altruistisk.

Advertisement