En förskolelärare blir av med jobbet efter 20-års tjänst, men vinner på lotto strax därefter

av sofia

06 November 2022

En förskolelärare blir av med jobbet efter 20-års tjänst, men vinner på lotto strax därefter
Advertisement

Livet utsätter oss ibland för en rad minst sagt tuffa utmaningar att möta alla på en gång: när detta händer är det enda vi kan göra att ta ett problem i taget och försöka komma tillbaka på rätt spår med medvetenheten om att vi gör vårt bästa för att allt ska gå bra. Joe Camp vet detta mycket väl som, efter att ha arbetat som förskollärare i Charlotte, North Carolina, USA under två decennier, fick sparken både på grund av hälsokrisen och den ekonomiska krisen år 2020.

via CNN

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Som om det inte vore nog förlorade Joe sin pappa kort efter: "Det var de svåraste månaderna i mitt liv", berättar han. "Jag arbetade som dagislärare i drygt 20 år, men jag fick sparken för att skolan inte längre hade råd. En månad senare gick min pappa bort. Detta försatte mig i en mörk situation, men som tur är har jag många vänner och släktingar som stöttade mig genom att säga till mig att fortsätta kämpa och fortsätta tro på mig själv”, sa han.

"En morgon som alla andra gick jag till närbutiken och köpte en skraplott precis som jag brukar, men den här gången köpte två lotter. Jag vann inte med den första, så jag provade den andra, jag skrapade den och kände mig plötsligt alldeles svag i knäna medan jag stod i butiken. Jag hade vunnit € 250 000!", fortsatte han.

Advertisement
YouTube - WCNC

YouTube - WCNC

Den stora summan tillät Joe att ta en suck av lättnad och han berättar att han ville använda pengarna till sin familj. Han tänker spara pengar till sin dotters utbildning och vill köpa ett nytt hus att ge vidare till sina nära och kära. "Vad jag tänker göra med min vinst är att bygga en framtid för min dotter. Jag vill ha något som är bara för oss. Jag har aldrig haft något eget. Ingen har gett något i arv så det är vad jag vill göra", förklarar han.

Men lyckan för Joe slutade inte där. Efter några dagar hittade han faktiskt också ett nytt jobb: "Jag blev nyligen anställd på ett bilförsäljningscenter hos en bilhandlare. Det är inte som mitt gamla jobb som lärare, men det är ett bra jobb och jag är stolt över det. Min nya karriär har gett mig en bättre framtid och jag hoppas att min berättelse kommer att inspirera behövande människor - det finns alltid hopp", säger han.

Vi kan inte göra annat än att hålla med honom? Victor Hugo sa det också: "Även den mörkaste natten kommer att ta slut och solen kommer att gå upp igen".

Advertisement