En mamma som är på "sparuppdrag" handlar mat med enbart 5 pund och förklarar vad hon har köpt

av sofia

31 December 2022

En mamma som är på "sparuppdrag" handlar mat med enbart 5 pund och förklarar vad hon har köpt
Advertisement

Numera måste man vara lite kreativ för att lyckas spara på matvaror, räkningar och andra inköp och vissa människor lyckas bli talespersoner för riktiga "sparkorståg". En av dessa är huvudpersonen i den här historien, en mamma som arbetar varje dag för att spara även på kostnaderna för de mest grundläggande produkterna, som pasta, ris och bröd. Självklart är det mycket svårt att generalisera, eftersom priserna varierar mycket från mataffär till mataffär och från stad till stad. Men en sak är säker: priserna på allt är nu för tiden väldigt höga. Men låt oss kika i detalj på hur mycket denna mamma spenderar.

via TikTok /costoflivingcrisistips

Advertisement
TikTok /costoflivingcrisistips

TikTok /costoflivingcrisistips

Den här historiens huvudperson är en mamma som startade ett TikTok-konto under namnet "costoflivingcrisistips". Om hennes smeknamn inte redan var tillräckligt för att förklara innehållet i hennes videor, vill vi tillägga att den här kvinnan delar alla sina knep för att spara så mycket som möjligt och lugnt möta den frenetiska ökningen av levnadskostnaderna. För att visa att detta är ett mycket aktuellt ämne för andra användare, kan vi omedelbart säga att denna kvinnas konto följs av över 70 000 personer. En av hennes videor som var särskilt framgångsrik var den som gällde en särskilt billig och användbar matkasse. Mamman tog med sig användarna till hyllorna på en välkänd engelsk stormarknad och specificerade sedan priserna och vad hon köpte.

För bara 5 pund lyckades kvinnan köpa det nödvändiga, vilket gjorde många användare mållösa. Låt oss kika på vad hon köpte:

Advertisement
TikTok /costoflivingcrisistips

TikTok /costoflivingcrisistips

Basmatiris för 45 pence (cirka 0,50 €) per kg, färdig tomat- och svampsås, 500 g, för 65p. (0,76 €), ett paket Bourbonkrämkakor för 25p (0,30 €), ett halvt kilo pasta (penne) för 35p (0,41 €) och ett halvt kilo spagetti för 23p (0,27 €), två burkar hackade tomater, 400g, för 32p (0,37 €), två burkar rispudding för 23p (0,27 €) per 400g, en burk bönor i tomatjuice för 26p (0,30 €), Corn Flakes till frukost för 59p (0,69 €), en burk ärter för 21p (0,24 €), en limpa skivat fullkornsbröd för 39p (0,45 €) och slutligen en fruktjuice för 89p (1,03 €).

För alla dessa goda saker spenderade kvinnan knappt fem pund, eller för att vara exakt 4,97. Naturligtvis räckte det inte för denna mamma med bara dessa varor, eftersom många viktiga livsmedel som kött och grönsaker saknas, men det är en bra utgångspunkt för ett billigt matinköp varje vecka. Användarna blev dock förvånade över den billiga maten som kvinnan lyckades hitta: "Hur kan det finnas så billig mat?" frågade en person.

Hur är priserna på dina favoritaffärer? Kan du göra lika bra affärer som denna mamma? Låt oss få veta i kommentarerna!

 

Advertisement