Förädrarna avstår mat för att kunna mata sina barn och dricker därför bara te och äter rester

av sofia

29 Maj 2022

Förädrarna avstår mat för att kunna mata sina barn och dricker därför bara te och äter rester
Advertisement

Föräldrar är en fristad för sina barn, två viktiga roller i deras liv som aldrig slutar ta hand om dem. En bra förälder vet i sitt hjärta att den skulle göra vad som helst för sitt barn, till och med avstå sin egen mat för att se till att barnet slapp gå hungrigt. I dessa mörka tider, där finanskrisen verkar drabba de som redan har det tillräckligt svårt, finns det familjer som knappt klarar av att ställa fram mat på bordet. Kate Worby och hennes partner Charlie Skudder, två 29-åringar från Devon (Storbritannien), upplever en så svår period att de har varit tvungna att offra sina måltider för att kunna mata sina tre små barn. En mycket dramatisk situation, som ingen människa någonsin borde tvingas möta.

via Mirror

Även om Kate och Charlie har tre jobb, är detta definitivt inte tillräckligt för att motverka de skyhöga levnadskostnader de har och för att täcka de månatliga kostnaderna. Kate arbetar som vårdare och städare, samt underhållare för barn, medan Charlie är en collegestudent som även arbetar på en parkering. Tillsammans har paret tre barn - Alice, åtta, Oliver, fyra och Edward ett - och har bestämt sig för att beröva sig själva på sin egen mat för att säkerställa en varm måltid för barnen varje dag. En riktigt galen och tragisk situation, där Kate och Charlie bara får njuta av en måltid om dagen - vanligtvis barnens middagsrester eller osttoast, som de ofta måste dela på. När det gäller lunch och frukost tar paret bara en kopp te. En gång sa de att de inte hade ätit på tre dagar för att kunna låta sina barn äta något.

Det är tydligt att denna extremt fattiga kost innebär kronisk trötthet, både fysisk och psykisk, och vissa hälsoproblem, som lyckligtvis inte är allvarliga.

Advertisement

Vanligtvis spenderar Kate och Charlie 60 pund i veckan på matvaror, mest frukt och grönsaker. Förutom att arbeta, är de villiga att göra vad som helst, till och med att sälja sina egna kläder: "Jag skulle till och med sälja kläder, vilket jag ofta gör, för att försörja mina barn. Som föräldrar avstår vi allt som går eller gör uppoffringar för att se till att ge dem allt det de behöver. Om du har problem kan det vara till hjälp att prata med skolor eller barnomsorg. De kan ge dig matkuponger och råd."

Den unga mamman fortsatte att beskriva den fruktansvärda situation hon och hennes partner hamnade i: "Vi gör vårt bästa i en riktigt svår period och felet är inte vårt som föräldrar. Våra skuldkänslor är tillräckligt allvarliga utan att folk fördömer oss för att ha en familj. Ingen kunde ha förutsett vilken fruktansvärd situation vi skulle hamna i, oavsett hur många barn vi har. Saker och ting har inte alltid varit så för oss, inte heller för många familjer med liknande situationer som våran. Våra barn kommer inte att lida på grund av detta, deras säkerhet och deras fysiska och psykiska välbefinnande är vår prioritet”.

Vi hoppas att denna familj snart kommer att få all nödvändig hjälp och lyckas ta sig ur detta fruktansvärda tillstånd av fattigdom.

Advertisement