Hon vill hoppa av skolan och lägga upp videor på nätet så pappan sätter henne på prov på arbetsplatsen som han jobbar på

av sofia

29 Maj 2022

Hon vill hoppa av skolan och lägga upp videor på nätet så pappan sätter henne på prov på arbetsplatsen som han jobbar på
Advertisement

Vad vill du jobba med? Hur många av oss har hört denna fråga och besvarat med de mest klassiska yrkena: läkare, advokat, ingenjör, arkitekt och så vidare. Jobb som idag tack vare – eller på grund av – ny teknik har hamnati skymundan och lämnat plats för nya yrken strikt kopplade till webben. Detta är anledningen till att många föräldrar hamnar i svåra situationer och ibland inte vet hur de ska hantera sina barns idéer om framtiden.

Pappan som är huvudpersonen i denna berättelse fick personligen uppleva hur komplicerat det är att hantera dagens barn. Mannen bråkade med sin dotter om hennes framtid och för att få henne att förstå hur hänsynslöst hennes tänkande var bad han henne att följa med honom till jobbet. Låt oss kika på vad han gjorde.

via 24 Horas

Advertisement
Tik Tok/susyjimenez0

Tik Tok/susyjimenez0

I en video som publicerades på Tik Tok hör vi en pappa prata med sin dotter om utbildning, arbete och hennes framtid. Flickan, Estrella, är väldigt ung och har meddelat sina föräldrar sin avsikt att lämna skolan för att ägna sig helt åt hållet åt att göra videor som hon sedan kommer att lägga upp på nätet. Att arbeta med sociala medier och vara framgångsrik tack vare internet tycks numera vara den högsta ambitionen för många barn, en strävan som föräldrar i de flesta fall inte är överens med.

Detta är just vad som hände med den här mexikanska pappan som, efter att ha fått veta om sin dotters beslut, valde "chockterapi". På bilderna ser vi flickan framför kameran och vi hör hennes pappa prata med henne och ställa frågor till henne. Det viktigaste av allt är: "Vad tycker du om skolan, Estrella". Flickans svar gör honom chockad: "Den är helt onödig. - svarar hon - jag skulle tjäna mycket mer på att hoppa av och börja bli en influencer. Det skulle vara bättre än ett klassiskt yrke".

Advertisement
Tik Tok/susyjimenez0

Tik Tok/susyjimenez0

Ett svar som för många kan låta oroande. Åtminstone var det så här för den här föräldern som, som inte längre visste hur han skulle få henne att förstå vikten av att studera med ord och därför gick vidare med praktiska exempel. Längre fram i videon hör vi honom be flickan att ta av sig ryggsäcken från sina axlar och försöka lyfta upp den med en hand. "Är den tung?" – frågar pappan och hon svarar nej. Sedan uppmuntrar han henne att lyfta upp en påse cement. Mannen är anställd som murare på en byggarbetsplats och under några korta stunder försöker han få henne att förstå hur hårt livet kan vara för dem som inte har studerat.

När tjejen inser att betong är mycket tyngre än böcker ger hon upp och går fram till sin pappa som fortsätter att prata med henne: "Älskling, du vet varför du inte kan göra det? Eftersom du är känslig och har växt upp med alla bekvämligheter, men den riktiga världen är inte så, den riktiga världen är tuff och du tjänar pengar genom hårt arbete. Det är viktigt att studera, Estrella, vi ger dig möjligheten att göra det, släng inte bort den. "

Tik Tok/susyjimenez0

Tik Tok/susyjimenez0

Många användare kommenterade inlägget och berömde denna pappa. "Du är en bra förälder" - läser man i en kommentar och sedan: "Min son lämnade skolan ett tag, jag lät honom jobba på en byggarbetsplats i en vecka och nu är han en mycket respekterad ingenjör".

Kort sagt, det händer att en del föräldrar hamnar i svåra situationer och måste leta efter den bästa utvägen för att ställa sina barn inför verkligheten. Den här pappan verkar ha nått sitt mål och lyckats öppna flickans ögon och få henne att tänka om. Håller du med?

Source:

tiktok

Advertisement