En föredetta modell visar sina skönhetsbrister på sociala medier och vill förmedla ett budskap: "Acceptera dina celluliter"

av sofia

28 Maj 2022

En föredetta modell visar sina skönhetsbrister på sociala medier och vill förmedla ett budskap: "Acceptera dina celluliter"
Advertisement

I en värld som domineras av sociala medier och det ständiga behovet av att dela sin image med andra, verkar det att framstå som "perfekt" ha blivit många människors nya mål. Det finns bara ett litet problem dock: ingen är perfekt! Tyvärr, i dagens samhälle, finns det sådana extrema skönhetsnormer att det är svårt för en vanlig människa att leva upp till dem helt och hållet. Detta skapar tyvärr många komplex bland unga och gamla, när de tittar sig i spegeln. Om förebilden att följa för att betraktas som "vacker" är till exempel Lele Pons, en vacker venezuelansk sångerska och programledare, är det klart att de flesta av oss kommer att känna sig otillräckliga eftersom vi knappast kommer att kunna matcha hennes skönhet. Men är vi säkra på att Lele Pons verkligen är "perfekt"? Hon har själv valt att visa sina små fel och brister och har uppmuntrat även andra att acceptera sina skönhetsbrister... utan filter!

via Instagram / Lele Ponce

Lele Pons är en venezuelansk ex-modell, sångerska, skådespelerska och programledare, känd i sitt hemland för sin charmiga och humoristiska personlighet, såväl som för sin skönhet. Däremot valde hon själv att lägga upp bilder på sitt Instagramkonto där hon visar sig själv som hon ser ut i verkligheten, utan att lägga på några filter och utan att förändra bilden digitalt på andra sätt heller. Resultatet ligger förstås mycket närmare det som en vanlig kvinna skulle se när hon tittar på sig själv i en baddräkt: celluliter!

Just det: Lele Pons har även hon celluliter på låren och rumpan och skäms inte över det. Inte längre, åtminstone. Hon säger själv: "Visa dina celluliter ... jag blottar mig! Jag har alltid varit superosäker när det kommer till mina celluliter! Jag försöker dölja det så mycket som möjligt på bilder. Men idag gör jag det inte! Det här är mitt naturliga jag. Vem bryr sig ifall andra dömer ... acceptera dig själv."

Advertisement

Ett kraftfullt budskap som därför är riktat till alla, men särskilt till alla de tjejer som låter sig påverkas av reklam, filmer och snygga bilder på Instagram, djupt konstfullt retuscherade för att få vem som helst att framstå som "vacker". Det är klart att du behöver utföra fysisk aktivitet och följa en hälsosam kost om du vill hålla dig i form, men du måste göra det främst för ditt välbefinnande och absolut inte för att synas på sociala medier och visa upp dig för något du inte är i verkligheten.

Advertisement