Den här mamman berättar att hennes familj inte längre använder toapapper: "Vi behövde spara pengar" (+VIDEO)

av sofia

27 Maj 2022

Den här mamman berättar att hennes familj inte längre använder toapapper: "Vi behövde spara pengar" (+VIDEO)
Advertisement

Att ha en familj, ta hand om allt och försöka se till att man själv och ens barn inte saknar något är en stor daglig utmaning. Varje förälder måste ta itu med hemmets alla behov och med detta menar vi inte bara att ta hänsyn till allas önskemål, utan även att se till att ekonomin går ihop. Om något går fel och det blir oförutsedda utgifter, måste man försöka hitta en lösning. Vi måste dra in på en del utgifter och se till att begränsa allt det som är överflödigt.

Huvudpersonen i denna berättelse, hamnade i en sådan situation och kom på en lösning. Låt oss tillsammans ta och kika på vad hon gjorde.

via The Sun

Advertisement
Youtube/ The Fairly Local Family

Youtube/ The Fairly Local Family

Amber Allen är en ung trebarnsmamma som tillsammans med sin man Joseph nyligen har fattat ett beslut: de använder inte längre toalettpapper. Vi skojar inte och hennes video som lagts upp på Youtube är ett bevis på detta.

Kvinnan förklarade anledningen till detta val: "Vi har inte använt toalettpapper i badrummet på tre år - säger hon i videon - Valet gjordes av flera skäl. Det första: vi hade en skuld på 70 000 $ och behövde absolut spara in pengar. Jag började shoppa mindre, äta mer sparsamt, men fortfarande hälsosamt och sedan fick jag en idé. Att köpa toalettpapper är som att slänga våra pengar i toaletten. Jag delade mina tankar med Joseph och vi bestämde att det var bättre att inte köpa det längre och använda tyg istället".

Advertisement
Wikimedia/Elya

Wikimedia/Elya

Det gjorde de faktiskt och Amber visar i videon en korg full med tygbitar som de återanvänder flera gånger innan de slänger dem. Självklart tvättas och steriliseras de alltid mellan en användning och en annan. Var fick de tag i tyget? Först funderade de på att köpa det, men det skulle ha blivit minst lika dyrt, så de tog tillvara på gamla kläder och klippte dem i bitar.

Youtube/ The Fairly Local Family

Youtube/ The Fairly Local Family

"Eftersom våra vanor har förändrats har den ekonomiska fördelen varit betydande - erkänner denna mamma - På 3 år har vi sparat mellan 1 200 och 2 100 dollar. Jag måste dock erkänna att vi fortfarande köper några pappersrullar till gäster. Vi hade också funderat över att marknadsföra "ta med din rulle till vårt hus" bland vänner, men det kändes som att det kunde vara oförskämt från vår sida."

Att använda tyg är inte alltid bekvämt och att tvätta bitarna varje gång är en börda, men de ger inte upp och kommer att fortsätta göra det ett tag framöver.

Vad tycker du om detta alternativ till det klassiska toalettpappret? Skulle du vara villig att prova för att spara pengar?

Advertisement