Kvinnor som slutat färga håret och som nu stolt visar upp sitt gråa hår

av sofia

28 Oktober 2019

Kvinnor som slutat färga håret och som nu stolt visar upp sitt gråa hår
Advertisement

Att bli gammal är en naturlig process som alla, förr eller senare, tvingas möta någon gång i livet. Nuförtiden är det dock inte många som klarar att gå igenom denna process på ett fridfullt sätt, särskilt kvinnor som försöker dölja det med hårfärg, krämer och till och med plastikkirurgi för att försöka förhindra detta åldrande så mycket som möjligt. Ett problem som framför allt gäller utseendet och som syns tydligt är de första gråa håren.
 

via Instagram / grombre

Advertisement

“I have traveled a lot and received opinions from many different cultures. Some fully embrace it, viewing it as an asset...

Pubblicato da Grombre su Giovedì 14 marzo 2019

De flesta kvinnor kämpar för att acceptera sig själva som de är och försöker korrigera de "brister" som dagens samhälle inte skonar någon från, utom för de modeller som retuscheras med Photoshop på omslagen till många modetidningar. Alla får göra som de vill, men det viktiga är inte att känna sig otillräcklig, att till exempel färga håret bör inte upplevas som något påtvingat utifrån, utan som ett fritt val.

Advertisement

Dreamy silver for days 😍 @prettyshepherd #grombre #gogrombre

Pubblicato da Grombre su Lunedì 21 gennaio 2019

Ett nytt tankesätt blir emellertid allt mer populärt bland många kvinnor som istället för att färga och dölja det första grå håret föredrar att "vara sig själva" och stolt visa upp sitt silverfärgade hår. Bland dessa kvinnor finns det en tjej som heter Martha Truslow Smith, som bara 26 år gammal beslutade sig för att säga stopp till hårfärg.

"The New Year brings in eight months of transitioning for me and I kind of like the two tone look!" @dianacrumpler...

Pubblicato da Grombre su Giovedì 5 gennaio 2017

Martha grundade en blogg, Grombre, en Facebook- och Instagram-sida, som har blivit mycket populära. Den här unga kvinnans projekt föddes för att samla en gemenskap av kvinnor som hyllar fenomenet "grått hår". Några av dem ser sina första vita hårstrån när de är mycket unga och på en sådan plats hittar du rätt stöd - stöd som ibland inte kommer från de närmaste.
 

“Keepin’ on going grey it just doesn’t ever stop. Sometimes I want more, sometimes I want to dye it. My husband is a...

Pubblicato da Grombre su Lunedì 20 agosto 2018

“I started going grey around puberty. I remember clearly throughout middle/high school people would comment with sudden...

Pubblicato da Grombre su Martedì 21 agosto 2018

För att vara ärlig är vit och grått nuförtiden såpass populära färger att de eftertraktas även av dem som inte har problemet med "för tidigt åldrande". Så många människor färgar med avsikt vitt eller grått för att ändra sitt utseende. Kändisar som Lady Gaga har verkligen hjälpt till att få vitt hår att komma på modet.
 

Advertisement
Pubblicato da Grombre su Martedì 21 agosto 2018
Pubblicato da Grombre su Sabato 24 novembre 2018
Advertisement

“I got married last year. I had people saying ‘you should dye your hair for your wedding. You’ll regret it. You’re going...

Pubblicato da Grombre su Sabato 19 gennaio 2019
Pubblicato da Grombre su Giovedì 31 gennaio 2019

Som ni ser är det ingenting att skämmas för att ha några vita hårstrån eller ens vara helt gråhårig. Låt oss försöker acceptera varandra och älska varandra som vi är, utan att alltid ta till lösningar som i det långa loppet till och med kan göra att vi ser lite löjliga ut.

Advertisement