Hon vägrar laga alternativa rätter till sitt allergiska barnbarn: "Hon får äta det som alla andra äter"

av sofia

07 December 2022

Hon vägrar laga alternativa rätter till sitt allergiska barnbarn: "Hon får äta det som alla andra äter"
Advertisement

Det är alltid irriterande att börja en diet precis runt en helgperiod, men ibland är det också oundvikligt om du har att göra med någon form av hälsoproblem. Oavsett om det är jul, påsk, nyår eller Thanksgiving, är fokusen alltid densamma: familjen samlas för att träffas och äta en mängd läckra godsaker tillsammans. I den här typen av sammanhang är det inte bara svårt att hålla en diet utan det är ännu svårare att hitta något att äta om man följer en strikt sådant. Till exempel var systerdottern till huvudpersonen i den här historien tvungen att eliminera gluten från sin kost av hälsoskäl, men hennes släktingar var inte villiga att förbereda en alternativ maträtt åt henne. Låt oss se i detalj vad som hände.

via Reddit

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Mannen som är huvudperson i den här historien berättade på Reddit att han ville vara värd för en Thanksgiving-middag i sitt hus, och höll på att göra i ordning kvällens meny tillsammans med sin fru. Mannen sa dock att han hade problem med sin systerdotter, som plötsligt hade påbörjat en ny diet precis innan denna högtid. "Min syster, Maggie, informerade mig precis igår om att hennes dotter, Bria, 21, följer en glutenfri diet och frågade om det fanns något hon kunde äta på Thanksgiving. Jag sa till henne att Bria han kan äta kalkonen, såsen, potatispajen, efterätterna och pajen", skrev mannen på Reddit. Systern måste dock ha missförstått hans svar, eftersom hon försäkrade honom om att han inte skulle behöva ändra hela menyn för hennes skull.

"Jag sa till henne att vi inte ändrar någonting och att Bria kommer att kunna äta samma mat som vi eftersom det var hennes beslut att gå på en restriktiv diet strax före helgdagarna. Maggie svarade att hennes dotter inte kommer att kunna äta det mesta av maten och jag sa till henne att det inte är mitt problem", avslutade mannen.

Advertisement
hippopx / not the actual photo

hippopx / not the actual photo

På grund av hans inställning sa Maggie till sin bror att hon själv skulle ta med en "speciell" rätt som hennes dotter kunde äta och på så sätt lösa saken. Mannen accepterade dock inte denna lösning och sa att han inte ville göra sin fru obekväm på grund av Maggies tävlingsanda när det gällde dessa saker. Sensmoralen: alla hatar honom för att han förstörde stämningen den dagen och han insisterade på att inte vilja förbereda några alternativ till sin systerdotter som faktiskt följer denna restriktiva diet på grund av att hon är glutenintolerant.

Det tog inte lång tid för Reddit-användare att döma mannens beteende som oacceptabelt, särskilt för sättet han reagerade på. Mannen verkar ha förstått att han gjort fel och har börjat erkänna det efter att ha läst de olika användarnas kommentarer och deras olika synpunkter.

Vad tycker du? Är du villig att anpassa dina rätter efter ett fåtal gästers behov?

Advertisement