De är gifta sedan 60 år tillbaka och får chansen att hålla sitt hundrade barnbarn i famnen

av sofia

13 December 2022

De är gifta sedan 60 år tillbaka och får chansen att hålla sitt hundrade barnbarn i famnen
Advertisement

Stora familjer kan skrämma dem som inte är en del av dem och kommer i kontakt med dem för första gången, men det är också sant att det är många som önskar att de hade en. En stor familj gör att ingen lämnas ensam vid stora högtider och att det alltid kommer ett telefonsamtal på morfars, farbrors eller mammas födelsedag. Ingen känner sig utanför. Familjen Zanger i Chicago är utan tvekan ett passande exempel på en "stor familj": Leo och Ruth Zanger är faktiskt morföräldrar till 100 barnbarn! Så du kan säkert föreställa dig hur många personer som utgör deras familj. Nyligen fick det äldre paret chansen att hålla sitt hundrade barnbarn i famnen.

via Facebook / Zanger Family of Quincy, Illinois

Advertisement

När Leo och Ruth Zangers familj träffas är det en exceptionell händelse som kräver en bokning av den stora församlingssalen för att kunna rymma alla närvarande. En av de sista gångerna de sågs för en stor släktträff var för att hedra födelsen av Jaxton Leo, Leo och Ruths 46:e barnbarnsbarn, samt familjens officiella 100:e barnbarn. Deras barnbarn Austin och hans fru Ashleigh fick ännu ett barn, det yngsta i hela familjen Zanger.

Advertisement

Med en så stor familj skulle man lätt kunna tänka sig att de flesta av dem skulle ha tappat kontakten med varandra under årens gång, men så är inte fallet: familjen Zangers bor faktiskt nästan alla i Quincy, Illinois-området, och ser till att träffas för speciella tillfällen under hela året. Alla vet vad de ska göra och vad de ska ta med sig för att göra släktträffen framgångsrik: Ruth och Leos dotter, till exempel Donna, fungerar som familjens inofficiella historiker och är ansvarig för att hålla reda på alla viktiga datum och information, samt har den grundläggande uppgiften att informera alla medlemmar om datumet för nästa familjeåterförening. För att mata så många människor behöver du köpa minst 10 kalkoner och cirka femtio kilo skinka!

Ruth och Leo har varit gifta i nästan 60 år och fick 12 barn från 1956 till 1984: deras äldsta dotter Linda är nu 65, medan deras yngsta son Joe är 38. Om man tänker på det, när Joe föddes 1984, hade han redan 10 syskonbarn som var äldre än han!

Deras familj är verkligen speciell, håller du inte med? Skulle du vilja vara en del av en så stor familj?

Advertisement