Efter att ha fått tre missfall verkade det omöjligt att få ett barn, men det slutar med att hon får fyrlingar

sofia

11 Januari 2023

Efter att ha fått tre missfall verkade det omöjligt att få ett barn, men det slutar med att hon får fyrlingar
Advertisement

I den allmänna fantasin verkar ankomsten av en bebis enkel, naturlig och ofta slumpmässig. Detta är dock inte alltid fallet då det att kunna bli gravid är en så precis och komplex process att ingenting lämnas åt slumpen, tvärtom. När det händer kan vi verkligen tala om "ödet".

Dayna Childress vet detta mycket väl, en ung 28-årig mamma som efter ankomsten av sitt första barn Lincoln försökte bli gravid med ett litet syskon, men utan någon större framgång och tyvärr fick den unga kvinnan tre missfall i följd. Innan hon slutligen gav upp valde Dayna att ta till fertilitetsmediciner.

via DailyMail

Advertisement

När lilla Lincoln var bara nio månader gammal bestämde sig Dayna och hennes man Colby för att utöka sin familj. Efter sju månader upptäckte Dayna att hon var gravid, men förlorade barnet efter bara sex veckor. Efter den olyckliga graviditeten försökte den unga kvinnan bli gravid igen, med samma sorgliga resultat. Bekymrad över dessa olyckliga sammanträffanden rådfrågade Dayna olika gynekologer för att kunna lösa eventuella fertilitetsproblem: "Min första graviditet började och slutade framgångsrikt och vi var båda vid full hälsa, jag kunde inte förklara det", berättar hon.

Ingen läkare hittade några avvikelser i hennes fortplantningssystem, så en specialist skrev ut några mediciner för att hjälpa henne att bli gravid. Efter ungefär ett år blev Dayna gravid igen, men även denna graviditet slutade i missfall. "Mitt tredje missfall fick mig att tro att jag aldrig skulle slutföra en graviditet igen," minns den unga mamman.

Även om hon var väldigt avskräckt fortsatte Dayna försöka tills hon till slut blev gravid med fyrlingar. "Första ultraljudet visade omedelbart fyra utrymmen, men vi kunde bara höra två bebisar med bultande hjärtan. Vi trodde att det i bästa fall bara skulle vara tvillingar, men vi var ändå glada över det. När vi upptäckte slaget från de andra två små hjärtana var vår glädje var obeskrivlig! Vi skulle äntligen bli den familj med massor av barn som vi hade önskat oss länge! Det var ett riktigt mirakel," säger Colby.

Allt vi vill göra är att önska denna - äntligen - stora familjen ett stort lycka till.

Advertisement