Hon ger surfplattan till sin 6-åriga son och lämnar honom ensam, men han spenderar 16 000 dollar på spel

av sofia

23 December 2022

Hon ger surfplattan till sin 6-åriga son och lämnar honom ensam, men han spenderar 16 000 dollar på spel
Advertisement

Barn är alltid i behov av uppmärksamhet, detta vet vi mycket väl. Alla föräldrar försöker göra sitt bästa för att aldrig missa något, men i vissa fall är det inte lätt alls. Utöver att ta hand om ett eller flera barn måste en vuxen också ta hand om sitt arbete, sitt hem och massa annat och det kan vara väldigt svårt att hålla allt under kontroll. Det finns därför situationer där man försöker delegera, eller hitta tillfälliga lösningar.

Detta är exakt vad mamman i denna berättelse hade tänkt göra, synd bara att hennes distraktion på grund av arbetet kostade henne en massa pengar.

via Good Morning America

Advertisement
Intel Free Press/ Wikimedia - Not the actual photo

Intel Free Press/ Wikimedia - Not the actual photo

Jessica Johnson är en mamma från Wilton, Connecticut, som var huvudpersonen i en obehaglig historia som hon var involverad i med sin son. Sexårige George var hemma med sina föräldrar en helt vanlig eftermiddag, men hans mamma och pappa hade inte tid att leka med honom. Båda jobbade och kunde inte lämna sina arbetsstationer och lät därför sin son leka med surfplattan. De hade aldrig kunnat göra ett större misstag.

Utan att ens inse det började sonen spela sitt favoritspel och köpa tillstånd för att komma åt nästa nivå och gå vidare. Detta fortsatte ett tag, tills hans mamma insåg att hon blivit överdebiterad. Totalt hade George spenderat hela 16 293,10 dollar på Apple Store. Kvinnan hade aldrig kunnat tro att allt detta kunde bero på hennes barn, så hon kontaktade banken för mer information.

Till en början trodde hon att hon hade blivit lurad, men sedan insåg hon efter utredning att köpen hade gjorts via en app på surfplattan som var kopplad till hennes bankkonto. Efter flera telefonsamtal för att förklara situationen och begära ersättning, lyckades Jessica få tillbaka cirka 10 000 dollar. Inte så mycket som hennes son hade spenderat, men absolut bättre än ingenting.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Det hon bestämde sig för att göra härnäst var att dela sin erfarenhet på Facebook för att "varna" andra föräldrar. "Jag är en mamma och jag vet hur viktigt det är att känna till vissa situationer - sa hon - jag tycker att det är viktigt att andra föräldrar också är medvetna om denna möjlighet. Min man och jag arbetade hemifrån och gjorde allt för att hålla våra barn sysselsatta, ibland tyvärr, även med teknik. Synd att detta var till vår nackdel". Denna läxa är inte bara för dessa två föräldrar, utan för alla andra vuxna som har små barn.

Har du någonsin hamnat i en jobbig situation som denna?

Advertisement