"Jag ärvde 400 000 dollar av min mamma och blir anklagad för att vara självisk eftersom jag inte vill dela pengarna med min kusin"

sofia

08 Januari 2023

Advertisement

Vi får ofta höra att vi i livet kan välja vilka personer vi vill umgås med beroende på deras egenskaper, men vi vet mycket väl att detta inte alltid gäller med släktingar. Dessa band är faktiskt "obligatoriska" för alla i livet och något som vi måste hantera. Att alltid komma överens med alla är svårt, det är vanligare att motsatsen sker och att det uppstår konflikter. Det kan finnas många orsaker till detta, men ofta är det pengar som tenderar att ge upphov till missförstånd inom familjen.

Huvudpersonen i denna berättelse vet något om den saken och berättar om en jobbig situation han hamnade i med sin morbror och kusin. Låt oss kika på vad som hände.

via Reddit

Advertisement

Pixabay - Not the actual photo

I ett långt inlägg på Reddit berättar författaren att han befann sig i en mycket jobbig situation. Vid 37-års ålder hade han ärvt en stor summa pengar från sin mormor, och alla problem verkar ha börjat härifrån. "Min mormor är 95 år gammal och hade fått veta av byrån som sköter hennes livförsäkring att hon kunde lösa in 800 000 dollar - berättar han - Enligt vad jag fick veta av min morbror, som är min mormors vårdnadshavare, skulle det beloppet delas lika mellan honom och min mamma. Min mamma har dock gått bort och följaktligen är jag den legitima arvtagaren".

Hittills var det inga konstigheter, mannen skulle få sitt arv och hans morbror verkade vara lugn, synd bara att det en vecka senare kom ett telefonsamtal. Tydligen hade killens mormor uttryckt en önskan att han skulle dela sin del med sin kusin, sonen till morbrorn som skötte det hela.

Pixabay - Not the actual photo

”Jag bestämde mig för att inte acceptera det– säger 37-åringen – Den delen av arvet skulle gå till min mamma och eftersom hon inte levde längre var det jag som fick ta det och jag förstod inte varför min morbror insisterade så mycket. Efter några dagar ringde min mormor - fortsätter han - som var väldigt arg på mig för den här historien, men jag var säker på att hennes son hade ett finger med i spelet, så jag gav inte upp".

Här hamnade sedan hela ärendet i händerna på mannens advokater, som konstaterade att hans morbrors begäran inte alls var berättigad och att den inte borde accepteras. De många Reddit-användare som läste hans historia har alla ställt sig på hans sida, stöttat honom och varnat honom för att denna släkting uppenbarligen bara ville utnyttja situationen. Faktum är att många har påpekat för honom att om mannen hade velat kunde han ha gett hälften av sina 400 000 dollar till sin son, utan att förvänta sig att en kusin skulle göra det.

Vad tycker du om den här historien? Har du någonsin hamnat i en liknande situation?

Advertisement