En pappa skriver ett brev till sin dotter med Downs syndrom inför hennes bröllop: "Du är jättevacker"

av sofia

13 Februari 2023

En pappa skriver ett brev till sin dotter med Downs syndrom inför hennes bröllop: "Du är jättevacker"
Advertisement

De flesta pappor upplever starka känslor när det är dags att följa sin dotter ned för altargången. En blandning av glädje, stolthet, men också lite nostalgi över att se "deras lilla flicka" växa upp och se henne så vacker och i en strålande vit klänning, redo att bygga ett nytt liv och en familj tillsammans med hennes livs stora kärlek.

För Paul Daugherty, en sportjournalist från Cincinnati i Ohio, USA, var dessa känslor särskilt starka. Hans dotter, Jillian, har Downs syndrom. När hon gifte sig med sin pojkvän, Ryan Mavriplis, bestämde sig Paul för att skriva ett brev till sin dotter.

via Abc7news

Advertisement

Here is a note sent to Jillian and me, after we spoke over the weekend at the Techniques For Success conference in...

Pubblicato da Paul Daugherty su Lunedì 14 novembre 2016

"Det är eftermiddagen för ditt bröllop. Om två timmar kommer ni att påbörja ert livs vandring, en vandring som gjorts ännu mer minnesvärd av allt det du har åstadkommit fram till denna dag. Jag vet inte vad oddsen är för att en kvinna född med Downs syndrom, du gifter sig med sitt livs kärlek. Jag vet bara att du har motbevisat det", lyder Pauls rörande brev.

Pappan sa att han träffade Jilians man Ryan för 10 år sedan när han kom till deras hem för att följa henne till balen. "All min rädsla för att ditt liv var ofullständigt försvann," förklarade han med hänvisning till det ögonblicket. Relationen som Jillian har med Ryan, underströk Paul, är "fullständigt naturlig, ärlig och utan baktankar. De lever sin kärlekshistoria varje dag".

Advertisement

RESPECT IS THE 'R' WORD www.uncomplicated.life Having a child born with Down syndrome is an education in about a...

Pubblicato da Paul Daugherty su Venerdì 24 luglio 2015

När Jillian föddes fick Paul en serie broschyrer som varnade honom för alla begränsningar ett barn med Downs syndrom kan stöta på. Lyckligtvis har den unga bruden uppnått en rad extraordinära framgångar: att kunna bo ensam, ta examen, få ett jobb och gifta sig. Paul var bara rädd att hon kanske inte skulle hitta sann kärlek, men när hon träffade Ryan visste han att han kunde vara lugn: "Han är en sann gentleman. Ryan uppskattar vår dotter och behandlar henne som en prinsessa. Vad mer kan man begära av en svärson?” skriver han.

Mannen avslutade sedan sitt brev på ett mycket vackert sätt: "Min lilla flicka, helt klädd i vitt, passerar tröskeln till ännu en erövrad dröm. Jag är mållös, fullkomligt tagen av stunden. 'Du är vacker' det är det enda jag lyckas säga."

Allt vi vill göra är att önska detta kärlekspar all lycka i framtiden.

Advertisement