En mamma ammar sitt barn på restaurangen och blir tillsagd av ägaren, men hon ger honom svar på tal

av sofia

22 Februari 2023

En mamma ammar sitt barn på restaurangen och blir tillsagd av ägaren, men hon ger honom svar på tal
Advertisement

Att amma ditt barn är en extremt naturlig handling, men det finns fortfarande många människor som inte tycker det och känner sig generade över att bevittna en sådan scen. Denna attityd är troligen resultatet av det förflutnas strikta regler som ansåg gesten som "olämplig" offentligt.

En ung nybliven mamma som precis hade påbörjat denna resa upptäckte det på egen bekostnad, men hade snabba reflexer när hon "tillrättavisades" av personalen på en restaurang för att hon ammade sin bebis medan hon väntade på sin mat vid bordet.

via Mirror

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Elizabeth Herzog, en ung mamma från Iowa, USA, ammade sin 5 månader gamla dotter, Georgia, som föddes för tidigt vid 32 veckor och vägde bara 1,6 kg. Den nyblivna mamman förklarade att hon föredrar att inte använda en filt när hon ammar, eftersom lilla Georgia fortfarande är ganska skör och då det är hennes förstfödda är hon fortfarande en oerfaren mamma, så hon vill se till att hennes dotter ammar ordentligt och se hennes ansikte väl: "Det är egentligen inte en skandalös gest och jag föredrar att se vad som händer medan jag ammar för att känna mig mer lugn".

Men restaurangchefen gick fram till henne för att tillrättavisa henne med en kommentar. Mannen klappade henne på axeln och frågade om hon kunde "dölja sig lite". Elizabeth förklarade att hon kände sig "utskämd och förringad" så hon bestämde sig för att plocka ihop sina saker och lämna restaurangen, men först gick hon dock fram till restaurangchefen för att byta några ord med honom.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Den unga mamman förklarade sin situation och informerade slutligen restaurangägaren om att hon till fullo följer Iowas lag, som säger att "En kvinna får amma sitt barn på vilken offentlig plats som helst där kvinnans närvaro annars är tillåten." Slutligen berättade hon för lokaltidningarna om händelsen och uppmanade mannen och alla restauranger att följa reglerna i sin delstat och att hjälpa mammor att känna sig trygga när de ammar.

En talesperson för restaurangen sa att "Det var inte restaurangledningens avsikt att förneka gästens rätt att amma eller att få den nyblivna mamman eller våra andra gäster att känna sig obekväma, generade eller ouppskattade." Ändå verkar det som att resultatet var just detta.

Vad tycker du om saken?

Advertisement