Hennes pojkvän skickar varje månad en uträkning på hur mycket pengar han vill ha tillbaka: "Han bad om 3 dollar för en banan"

av sofia

25 December 2022

Hennes pojkvän skickar varje månad en uträkning på hur mycket pengar han vill ha tillbaka: "Han bad om 3 dollar för en banan"
Advertisement

Att leva i ett förhållande, att flytta ihop tillsammans, innebär en stor ansträngning och kompromiss från båda parters sida. Båda ger upp en liten bit av sin "beslutsrätt" hemma för att hitta ett så lugnt sätt som möjligt att leva med den de älskar. Problem börjar uppstå när man börjar prata om pengar förstås, med frågor som vilka är utgifterna att dela på och vilka är de som istället klassas som personliga? Om det är skillnad i lön, hur avgör man vem som betalar vad? Kort sagt, frågorna är många och även om man har ett gemensamt konto och delar på de största utgifterna såsom hyra, räkningar, vatten och mat är det inte alltid möjligt att hitta rätt balans. Men huvudpersonen i den här historien delade vad hennes ex brukade göra med henne, nämligen att skicka ett detaljerat kalkylblad där han i slutet av månaden markerade alla små belopp med pengar som tjejen var tvungen att betala tillbaka.

via TikTok / maddyblythe

Advertisement
TikTok / maddyblythe

TikTok / maddyblythe

När det kommer till att hantera sin ekonomi har varje par sin egen metod som de känner sig mest bekväma med. Det är inte lätt att hitta en balans när det gäller inköpen, framför allt eftersom varje utgift uppstår från olika behov, vilket kan leda till bråk förr eller senare. Men även att hålla reda på varje enskilt köp och sedan dela utgifterna på hälften är ganska överdrivet och kan paradoxalt nog orsaka oenighet, precis som det som hände Maddy, som är den här berättelsens unga huvudperson. Maddy sa på TikTok att hennes ex-pojkvän skickade henne ett mycket detaljerat excel-kalkylblad i slutet av månaden, där han markerade varje enskilt köp som Maddy skulle betala tillbaka till honom. Faktum är att killen också hade tagit med saker som en banan och lite bröd på listan. Det är ingen slump att bildtexten till Maddys video lyder:

"När min före detta pojkvän debiterade mig 3 dollar för en banan och en bit rostat bröd och skickade mig mitt månatliga Excel-kalkylblad med summan jag var skyldig honom hade jag ingen aning om att det inte var så saker och ting fungerade i normala relationer".

Advertisement
TikTok / maddyblythe

TikTok / maddyblythe

Kalkylbladen var så välorganiserade att killen hade markerat varje kolumn med olika färger för att underlätta läsningen. Användarna reagerade på videon genom att döma en fördelning av utgifterna på detta sätt som lite för mycket. Enligt de flesta är det inte normalt att någons pojkvän tar betalt för en banan eller en macka. "Det är som att du bor på ett hotell och att det här är dina minibaravgifter", skämtade en användare, som inte gick så långt ifrån sanningen och en annan skrev rakt ut: "För de som inte vet det är detta definitivt en tydlig varningssignal i förhållandet."

Vad tycker du?

Advertisement