Som 8-åring söker han jobb som diskare på en restaurang för att kunna köpa sitt favoritspel

av sofia

26 December 2022

Som 8-åring söker han jobb som diskare på en restaurang för att kunna köpa sitt favoritspel
Advertisement

Barn vill ha många saker och en del föräldrar försöker tillfredsställa alla deras önskemål, medan andra lär dem värdet av pengar och hur man hanterar dem direkt och ger dem en veckopeng att spara och spendera på det de vill köpa. Sedan finns det smarta barn som genom att göra några snabba beräkningar inser att det bästa sättet att köpa det spel de önskar sig är att skaffa ett jobb, precis som vuxna gör.

Nash Johnson, en 8-årig pojke från Lexington, Kentucky i USA, vet något om den saken och är ett riktigt bra exempel på beslutsamhet och envishet.

via Today

Advertisement
Facebook - Drake's Leestown

Facebook - Drake's Leestown

Precis som många barn i hans ålder ville Nash köpa en Xbox, så han bestämde sig för att spara de 5 euro i veckan som hans mamma ger honom efter det att han städar sitt rum. En Xbox-konsol kostar dock runt 300 euro och Nash insåg snart att han skulle behöva hitta en mer lönsam verksamhet för att snabbt nå sitt mål. Till skillnad från många av hans jämnåriga, började den här killen inte tjata på sina föräldrar, utan valde att hitta en smart genväg för att kunna köpa den.

Utan att hans mamma visste om det, fyllde Nash i en ansökan på nätet om ett jobb som diskare på en restaurang nära hans hem som heter Drake's. "Jag är väldigt bra på att diska", skrev han i sin ansökan. Den lilla killen går fortfarande i grundskolan och har ingen tidigare arbetslivserfarenhet. "Det här kommer att bli mitt första jobb någonsin!" fortsatte han i sitt brev. Men detta var inget problem för restaurangägarna: det största hindret var Nashs ålder, eftersom man för att jobba på Drake's måste vara minst 16 år gammal. Detta hindrade dock inte den listiga killen från att försöka: "Jag blev inte tillfrågad om min ålder och jag blev inte tillfrågad om när jag var född, så jag skrev bara i brevet att jag var under 18", förklarar Nash.

Advertisement
Facebook - Drake's Leestown

Facebook - Drake's Leestown

Pojkens mamma, Belinda Johnson, skrattade när hon fick reda på att hennes son hade svarat på annonsen, men hon blev inte alls förvånad. "Den killen är inte rädd för att misslyckas. Han är en go-getter", förklarade Belinda.

Även om Nash inte fick jobbet som diskare på restaurangen på grund av hans mycket unga ålder, överraskade ledningen honom med att ge honom en personaltröja och det spel han så gärna ville ha: "Jag blev chockad, väldigt chockad", kommenterade han: "Jag är glad över att jag fick min Xbox, men jag önskar att jag också hade fått jobbet!" tillade han.

En riktigt målmedveten liten kille måste man ju säga!

Advertisement