En ensamstående mamma är i svårighet och har inte råd med en bil, men en förening överraskar henne genom att köpa en

av sofia

15 December 2022

En ensamstående mamma är i svårighet och har inte råd med en bil, men en förening överraskar henne genom att köpa en
Advertisement

Livet ställer oss ofta inför vissa svårigheter och dessa får oss att inse vikten av att ha vardagliga föremål som ofta underskattas, såsom en enkel bil för att förflytta sig från en plats till en annan på egen hand. Nina Archuleta, en ensamstående tvåbarnsmamma som bor i Utah, USA, är väl medveten om detta. Men som tur var för henne var det någon som lade märke till hennes ansträngningar och bestämde sig för att belöna henne, vilket gjorde hennes liv lite lättare.

via Fox

Advertisement

Nina fick en överraskning när hon tog sig till en finansbyrå för att diskutera sin begäran om att köpa en bil, eller detta var åtminstone vad hon trodde. Hon hade ansökt nio månader tidigare, så ett möte för att titta närmare på hennes situation verkade inte orimligt. Vad hon däremot inte visste var att God's Garage – en ideell organisation – redan hade köpt en bil åt henne. Organisationen skänker bilar och erbjuder bilmekanikertjänster till ensamstående mammor i behov av hjälp.

God's Garage representant Jodi Klingensmith berättar att den ideella organisationen startade 20 år tidigare i Houston, Texas. Den har dock funnits i Utah i fyra år. Enligt pastor Jimi Pitts, som leder områdets ideella organisation, ges cirka 30 till 40 fordon bort varje år: "Det är en av de härligaste sakerna att se, jag har gjort det i tre år", förklarade han. "Denna gest gör en enorm skillnad i deras liv och ger dem ytterligare en anledning till att fortsätta kämpa."

Advertisement

Nina, som har en 21-årig son och en nio månader gammal dotter, sa att det alltid har varit svårt för henne att hitta ett sätt att ta sig till jobbet. "Jag har varit utan bil i några år och i själva verket är allt mer komplicerat. Med den här gåvan kommer mitt liv att ta en ny vändning: jag kommer att kunna handla med min dotter, ta mig till jobbet på egen hand, istället för att fråga människor om skjuts. Det är så användbart för mig", säger hon entusiastiskt och med känsloladdade tårar i ögonen. På frågan om vad som blir det första hon kommer att göra med sitt nya fordon var svaret: "Ta en tur med min lilla dotter".

"Alla borde ha möjligheten att gå framåt i livet och alla förtjänar att ha någon som tror på dem", kommenterade Jimi Pitts. "Eftersom Nina aldrig har gett upp och arbetar hårt för att uppfostra sina barn är det ännu merörande för oss att kunna förse henne med ett fordon som kan hjälpa henne med denna uppgift", tillade han.

En underbar gest av altruism som rörde människor världen över och som den här mamman aldrig kommer att glömma.

Advertisement