Hon går till kommunen för att förnya sitt id-kort och får reda på att hon varit gift i 13 år med en okänd man

sofia

03 December 2022

Hon går till kommunen för att förnya sitt id-kort och får reda på att hon varit gift i 13 år med en okänd man
Advertisement

För dem som tror på ödet, på idén om en framtid som redan är skriven för var och en av oss eller på något annat, kommer det inte att vara så konstigt att också tro att livet alltid bjuder på överraskningar och att det, på gott och ont, kan göra oss riktigt mållösa. Faktum är att vi alla försöker organisera våra dagar så gott det går och försöker hålla allt under kontroll, vi gör allt för att det inte ska inträffa några oväntade händelser, men vi lyckas tyvärr inte alltid.

Kvinnan vi vill berätta om nu vet något om den saken, som bara för att ha begärt förnyelse av sitt id-kort gjorde en minst sagt oroande upptäckt. Låt oss berätta vad det rör sig om.

via La Nouvelle republique

Advertisement

Pxhere - Not the actual photo

Berättelsen utspelade sig i Saint-Nazaire, en liten stad i Loire, där Barbara, 50 år gammal, stötte på en mycket mystisk sak. Allt började med att hon och hennes son åkte till kommunen för att förnya hennes id-handlingar. Än så länge var det inga konstigheter: de lämnade in begäran och de skulle ha fått vänta några veckor innan det nya id-kortet kom, synd bara att det aldrig hände.

Misstänksam över denna försening beslutade sig Barbara för att ringa kommunen och be om ett förtydligande i frågan och det var här ett stort problem uppstod. Stadstjänstemannen frågade kvinnan om han kunde ange hennes civilstånd som gift, men hon svarade att hon aldrig hade varit det. Huvudpersonen i denna bisarra berättelse fick då reda på, av en ren slump, att hon på pappret hade varit gift med en främmande människa i 13 år.

Pxhere - Not the actual photo

Det påstådda äktenskapet, hypotetiskt registrerat av misstag, skulle ha ägt rum i Guérande, en liten fransk by, men varken hon eller "hennes man" visste om det. Hur kunde man då lösa denna situation? Barbara sökte och hittade mannen som hon av misstag var kopplad till och tillsammans försökte de hitta en lösning, för att hennes uppgifter skulle stämma överens med verkligheten.

Under tiden tvingades hon vänta på sina id-handlingar och stötte bland annat på problem med att utföra vissa uppgifter i det vardagliga livet som krävde legitimation. Låt oss bara hoppas att hon kommer att kunna lösa det så snart som möjligt och att finna ro igen.

Hur skulle du ha reagerat om du varit i hennes situation?

Advertisement