Två miljardärer donerar 1 miljon euro i veckan till välgörenhet under ett helt år

sofia

17 December 2022

Två miljardärer donerar 1 miljon euro i veckan till välgörenhet under ett helt år
Advertisement

Det finns få människor i världen som har turen att ha allt: berömmelse, framgång och pengar. En av dessa är Rob Hale som – efter flera år av uppoffringar – har blivit en av de rikaste männen på planeten. Rob och hans fru Karen är dock medvetna om den enorma rikedom de besitter och har av denna anledning aldrig haft problem med att donera en del av sina pengar till de mest behövande. Dessa två miljardärer från Boston i USA, har alltid donerat miljontals euro till välgörenhet, tills de bestämde sig för att göra ännu mer.

via Forbes

Advertisement

YouTube - Connecticut College

Rob och Karen har valt att donera exakt 52 miljoner euro till minst 52 ideella organisationer inom loppet av ett år. För att genomföra detta projekt kommer paret att donera 1 miljon euro i veckan. Rob Hale är ordförande för jätten Granite Telecommunications, ett företag på 1,5 miljarder euro som tillhandahåller kommunikationstjänster till mer än två tredjedelar av de 100 största amerikanska företagen. Dessutom är han ägare till Boston Celtics: hans tillgångar landar någonstans runt 5 miljarder euro.

Paret har donerat till många andra organisationer tidigare, såsom Boston Children's Hospital och Robs forskarskola, Connecticut College, men den här gången valde de att stödja små välgörenhetsorganisationer. Majoriteten av donationerna går till att bygga upp fonder för olika ideella organisationer.

Pexels - Not the Actual Photo

"Vi tycker att alla dessa organisationer är fantastiska och har en inverkan på samhället, men tyvärr är de ganska små," sa Hale. "I de flesta fall har de ingen kassareserv, så det här är vårt försök att skapa en grund för långsiktig framgång", tillade han.

Hales betalade ut sin första check till New England Wildlife Center. På sex månader donerade paret 28,5 miljoner euro till 29 organisationer som sysslar med miljöfrågor eller hälsoforskning. Hale förklarade att organisationer borde kunna investera miljonen euro och få tillbaka minst 5 % - 50 000 euro - per år. "Denna donation kan ge organisationer en mer stabil framtid och en chans att säga: 'Okej, vi vet var pengarna kommer ifrån och vi kan fokusera på att göra ett bra jobb'", förklarar Rob.

Advertisement